Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Αρχική Ελλάδα Γιατί «καρατόμησε» τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ο Χρυσοχοΐδης

Γιατί «καρατόμησε» τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ο Χρυσοχοΐδης

Ο πρώην πλέον αρχηγός της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με επίσημη ανακοίνωση έκανε γνωστούς τους λόγους για τους οποίους ζήτησε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος».

Το θέμα της παραίτησης του κ. Ανδρικόπουλου είχε εξελιχθεί σε ολονύχτιο θρίλερ καθώς το απόγευμα της Τρίτης έγινε σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ υπό τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην οποία δεν εκλήθησαν ο κ. Ανδρικόπουλος αλλά ούτε και ο Υπαρχηγός κ, Μιχαήλ Καραμαλάκης o oποίος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αναμένεται να αντικαταστήσει τον κ. Ανδρικόπουλο μέχρι να γίνει η σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης στη Βουλή.

Η παρουσία στη συγκέντρωση

Ο κ. Ανδρικόπουλος είχε βρεθεί στο «στόχαστρο» μετά την αποκάλυψη της παρουσίας του στην προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα παραμονές των ευρωεκλογών στο Σύνταγμα. Τότε ως μη όφειλαν ο Αριστείδης Ανδρικόπουλου αλλά και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Χρήστος Δραγατάκης πήγαν στην συγκέντρωση και είχαν θερμούς εναγκαλισμούς με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Είναι προφανές ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης καρατόμησε τον κ. Ανδρικόπουλο θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα αποκομματικοποίησης της Αστυνομίας, και δη της ηγεσίας της. Αλλωστε, ήταν πρωτοφανής η κίνηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ να συμμετέχει σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ λες και ήταν κομματικό στέλεχος.