…και κάπως έτσι γράφεται η ιστορία στους αιθέρες του Ηρακλείου

“Ιστορίες λένε πως γράφουν οι παρέες”, κάποιες φορές και άνθρωποι φωτισμένοι που αγαπούν τον τόπο και την ιστορία του.

Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε μια ιστορία που θα επαναληφθεί σε λίγες ημέρες, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, που το Ηράκλειο θα τιμήσει τον πολιούχο του Αγιο Μηνά.

Η πρώτη φωτογραφία είναι το 2014 στο αεροδρόμιο Καστελλίου Πεδιάδος όπου ο πιλότος Γιώργος Ανδρουλάκης εκπαίδευε άλλους συναδέλφους του για την καταπληκτική ομάδα “Ζεύς” και δίπλα του ο Αντισμήναρχος Ε.Α. Γιώργος Κωστάκης.

Τότε συζήτησαν και το ενδεχόμενο να γίνει επίδειξη στο Ηράκλειο την ημέρα εορτασμού του Αγίου Μηνά, όπερ και εγένετο!!

Να λοιπόν και η σχετική φωτογραφία από τον “Καράβολα” όπου πλήθος κόσμου θαύμασε την επίδειξη του Γιώργου Ανδρουλάκη με την υποστήριξη της ομάδας που ήταν στο έδαφος και μαζί τους ο Γιώργος Κωστάκης.

Η εξαιρετική μαντινάδα, που είπε ο Ανδρουλάκης, επελέγη ανάμεσα σε 50 που εστάλησαν στο αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας είναι του συνταξιούχου εκπαιδευτικού Γιώργου Σαριδάκη:

«Κρήτη πατρίδα του Διός

Κρήτες καλή σας ώρα

Από ψηλά τηνε φρουρώ

Τ’ αη Μηνά τη χώρα».

Σήμερα πλέον λίγες ημέρες πριν την εορτή του Αγίου Μηνά, το Ηράκλειο είναι και πάλι έτοιμο να υποδεχτεί την ομάδα “Ζευς” που με μεγάλη χαρά στέλνει το Επιτελείο της αεροπορίας μας, στην Κρήτη εκτιμώντας την αμέριστη συμπαράσταση των Κρητικών στην Πολεμική μας Αεροπορία. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται πιλότος να είναι και πάλι ο Γιώργος Ανδρουλάκης.

Η αφίσα είναι έτοιμη και μας καλεί να είμαστε όλοι στον “Καράβολα” για να θαυμάσουμε τους πρώτους των πρώτων και να “φουσκώσουμε” τα στήθη μας με υπερηφάνεια!!