Δείτε που έφτασαν τα 12 μποφόρ οι ριπές του ανέμου στην Κρήτη

Μια πολύ δύσκολη νύχτα που συνεχίζεται και το πρωινό της Παρασκευής ήταν η χθεσινή για την Ιεράπετρα με πάρα πολύ έντονα μποφόρ να πνέουν τόσο στην πόλη όσο και σε όλες τις ανατολικές περιοχές μέχρι το Μακρύ Γιαλού, την ώρα που στα δυτικά φαίνεται πως τα φαινόμενα είναι ελαφρώς πιο ήπια.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός στην πόλη της Ιεράπετρας οι ριπές άγγιξαν τα 12 μποφόρ με την ταχύτητα του ανέμου να φτάνει τα 117,5 χλμ./ώρα στις 05:30 το πρωί.

Αρκετές μικροζημιές καταγράφονται μέσα στην πόλη με αντικείμενα σε αυλές και μπαλκόνια που ήταν εκτεθειμένα να έχουν φύγει από δω κι από κει, κάποια κλαδιά δέντρων έχουν πέσει, και αρκετοί κάδοι απορριμμάτων βρίσκονται στη μέση των δρόμων, όπως αναφέρει το radiolasithi.gr.

Στα ανατολικά της Ιεράπετρας, από τα Φέρμα ως το Μακρύ Γιαλό, καθώς και όλες οι ορεινές κοινότητες (Σταυροχώρι, Ορεινό,) είναι από τις 06:30 το πρωί χωρίς ρεύμα και αυτή την ώρα αναζητείται που έχει προκύψει βλάβη. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βρυγιωνάκη, τα μποφόρ όλη τη νύχτα ήταν πάρα πολύ μεγάλης έντασης, ειδικά στην περιοχή των Φερμών, χωρίς όμως να υπάρχουν αναφορές για σημαντικές ζημιές σε θερμοκήπια πέρα από κάποια μικροπροβλήματα.