Δεκάδες πρόστιμα και μία νέα σύλληψη καταστηματάρχη στην Κρήτη

Συνήθεια τείνουν να γίνουν τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους πολίτες για άσκοπη μετακίνηση, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης της άσκοπης μετακίνησης.

Στην Κρήτη μέχρι στιγμής, έχουν επιβληθεί εκατοντάδες πρόστιμα σε πολίτες που κυκλοφορούσαν χωρίς να φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Μόνο χθες Πέμπτη, στην Κρήτη επιβλήθηκαν 92 πρόστιμα ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται κανονικά και ολοένα αυστηροποιούνται. Μάλιστα χθες, υπήρξε και σύλληψη επιχειρηματία που άνοιξε την επιχείρησή του, παρά την απαγόρευση.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, χθες σε όλη την επικράτεια επιβλήθηκαν πρόστιμα ως εξής:

(344) στην Αττική,
(92) στην Κρήτη,
(90) στα Ιόνια Νησιά,
(89) στη Θεσσαλονίκη,
(85) στη Δυτική Ελλάδα,
(73) στην Πελοπόννησο,
(70) στην Ήπειρο,
(63) στην Κεντρική Μακεδονία,
(55) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(42) στη Στερεά Ελλάδα,
(40) στη Θεσσαλία,
(32) στο Βόρειο Αιγαίο,
(30) στο Νότιο Αιγαίο και
(8) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (4.063) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (7) παραβάσεις και συνελήφθησαν (7) άτομα, ως ακολούθως:
(3) στο Νότιο Αιγαίο,
(1) στην Αττική,
(2) στην Κεντρική Μακεδονία και
(1) στην Κρήτη.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (271) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (280) άτομα.