Δημόσια παρέμβαση από την οικογένεια Λεμπιδάκη για ψευδές δημοσίευμα

Για πρώτη φορά η οικογένεια Λεμπιδάκη αποφασίζει να πάρει δημόσια θέση για το περιεχόμενο ενός δημοσιεύματος


Για πόλεμο λάσπης κατά του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Λαγουδάκη, κάνει λόγο η οικογένεια Λεμπιδάκη σε δημόσια παρέμβαση της με αφορμή δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας.

Με βάση το δημοσίευμα που ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας και έχει προκαλέσει πλήθος συζητήσεων στους κόλπους της ΕΛΑΣ, μαίνεται ένας αδυσώπητος πόλεμος στην κορυφή της ιεραρχίας της Αστυνομίας στο πλαίσιο του οποίου διακινούνται κακόβουλες φήμες και ασύλληπτα σενάρια που στόχο έχουν να πλήξουν προσωπικότητες και υπολήψεις.

Είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια Λεμπιδάκη αποφασίζει να πάρει δημόσια θέση για το περιεχόμενο ενός δημοσιεύματος και αυτό καταδεικνύει ξεκάθαρα αφενός την ενόχληση της για τα όσα ανυπόστατα αναφέρονται αλλά και την απεριόριστη εκτίμηση που τρέφει προς το πρόσωπο του αντιστράτηγου, με τον οποίο πλέον τους συνδέουν ισχυροί δεσμοί φιλίας και σεβασμού. Ο Κωνσταντίνος Λαγουδάκης είχε την πλήρη εποπτεία των ερευνών καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύμηνης απαγωγής καθώς ήταν Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης. Η οικογένεια γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι ακριβώς ισχύει και ποιος είναι ο καθένας.

Η λιτή αλλά περιεκτική γραπτή δήλωση της οικογένειας Λεμπιδάκη αναφέρει τα εξής: «Με μεγάλη λύπη διαβάσαμε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ για τον πόλεμο λάσπης κατά του αντιστράτηγου Κων/νου Λαγουδάκη, ενός ανθρώπου που έχει δώσει την ψυχή του για την αστυνομία και για την ασφάλεια των πολιτών. Όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα για προσωπικό μας δώρο στον κ. Λαγουδάκη είναι απολύτως ψευδή, και μας προκαλεί έκπληξη ότι κάποιος διανοήθηκε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο για να πλήξει αυτόν τον άξιο και ηθικό άνθρωπο. Οικογένεια Λεμπιδάκη».