Διακοπή ρεύματος στο Ψυχρό – Στα «λευκά» όλο το Οροπέδιο Λασιθίου

Χιόνια μέσα στο Μάρτιο στο Οροπέδιο


Σφοδρή είναι η χιονόπτωση που πέφτει από το απόγευμα της Τρίτης (22/3) στο Οροπέδιο Λασιθίου με αποτέλεσμα να το στρώσει παρότι διανύουμε ήδη τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου.

Το Τζερμιάδο, το Ψυχρό και τα άλλα χωριά γύρω από το Οροπέδιο έχουν «ντυθεί» στα λευκά με το τοπίο να είναι μαγευτικό και να προδιαθέτει για εκδρομές και χαλάρωση.

Ωστόσο, στο ίδιο το Οροπέδιο τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί ποδός ώστε να αντιμετωπίζουν κάθε πρόβλημα που προκύπτει εξαιτίας της κακοκαιρίας. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αφού τα εκχιονιστικά δεν έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επιπλέον στο Ψυχρό σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στη 1:00 τα ξημερώματα. «Περιμένουμε το συνεργείο της ΔΕΗ να έρθει να αποκαταστήσει τη βλάβη αφού το χωριό παραμένει χωρίς ρεύμα μέχρι και αυτή την ώρα» ανέφερε στο cretapost o Δήμαρχος του Οροπεδίου.

diakopi-reymatos-psyxro

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Οροπεδίου κ. Γιάννη Στεφανάκη «οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αλλά από το Κράσι και πάνω είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων».

Σημειώνεται τέλος ότι στις 4 τα ξημερώματα κρίθηκε ως απαραίτητη η διακομιδή ηλικιωμένου ασθενούς (περίπου 70 ετών) από το Κέντρο Υγείας του Τζερμιάδο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου. Εκχιονιστικά του Δήμου άνοιγαν το δρόμο στο ασθενοφόρο και «συνοδεύοντας» το 4Χ4 όχημα του ΕΚΑΒ μέχρι και το Κράσι.

ekav-xionia
xionia-oropedio-kakokairia xionia-oropedio-kakokairia2 xionia-oropedio-kakokairia3 xionia-oropedio-kakokairia4 xionia-oropedio-kakokairia5