Διαμαρτυρίες για την εξαίρεση από το ΒΟΑΚ

Ζητούν συνάντηση με Σπίρτζη-Δραγασάκη


Διαμαρτύρονται με ψήφισμα, αιρετοί, φορείς και πολίτες του Λασιθίου, για την εξαίρεση του ανατολικότερου τμήματος της Κρήτης από το ΒΟΑΚ. Στην ανακοίνωσή τους για το ψήφισμα που εξέδωσαν αναφέρονται τα εξής:

Οι εκπρόσωποι και οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου που λάβαμε μέρος στην σύσκεψη που έγινε σήμερα Σάββατο 6.4.2019 στον Άγιο Νικόλαο , με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη για το ΒΟΑΚ ψηφίζουμε τα εξής:

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον παραγκωνισμό και την κατάφορη αδικία εις βάρος του Νομού μας για το θέμα του ΒΟΑΚ. Με τις πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Σπίρτζης εξήγγειλε την υλοποίηση με σύγχρονες προδιαγραφές του ΒΟΑΚ από Κίσσαμο έως Άγιο Νικόλαο. Εκτός υλοποίησης παραμένει επ΄ αόριστο το τμήμα Άγιος Νικόλαος – Σητεία και τούτο παρά το γεγονός ότι η κατάσταση του τμήματος αυτού είναι απαράδεκτη και πολύ χειρότερη εκείνης του ΒΟΑΚ από Καστέλι μέχρι Άγιο Νικόλαο και επίσης παρά το γεγονός ότι τμήματα του όπως το τμήμα «Καλό Χωριό –Γέφυρα Φρουζή» και το τμήμα της «Παράκαμψης Παχειάς Άμμου» διαθέτουν μελέτες πολύ ωριμότερες από εκείνες του ΒΟΑΚ Καστέλι –Άγιος Νικόλαος.

Επίσης ,οι δρόμοι εξυπηρέτησης του αεροδρομίου Σητείας που λειτουργεί από ετών παραμένουν σε άθλια και τριτοκοσμική κατάσταση.

Με τις παραπάνω επιλογές ο Νομός Λασιθίου που είναι ο μόνος Νομός της Κρήτης που φθίνει πληθυσμιακά , οδηγείται σε μεγαλύτερη συρρίκνωση και ορισμένες περιοχές του σε πλήρη αποδόμηση.

Θεωρούμε απαράδεκτο για την κατασκευή οδικών έργων το μοναδικό κριτήριο που λαμβάνεται υπ όψη να είναι ο κυκλοφοριακός φόρτος, πράγμα που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην υπερανάπτυξη των αναπτυγμένων περιοχών και στην μεγαλύτερη συρρίκνωση των λιγότερο αναπτυγμένων.

Είναι καιρός η Ισόρροπη Ανάπτυξη να πάψει να αποτελεί ωραίο σύνθημα και να αποτελέσει εφαρμοσμένη πολιτική.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε για άλλη μια φορά :

α) Την προώθηση και άμεση χρηματοδότηση των μελετών μέχρι τη Σητεία

β)Τη δρομολόγηση της κατασκευής των οδικών έργων και την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα μέχρι τη Σητεία

γ) Σε πρώτη φάση να ενταχθεί το τμήμα Καλό Χωριό – Παχειάς Άμμου στο πρόγραμμα κατασκευής του τμήματος ΒΟΑΚ Κίσσαμος – Παχειά Άμμος.

δ)Επιδιώκουμε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον Αντιπρόεδρο την Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη για να τους εκθέσουμε τις θέσεις μας .

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια αιτήματα μας και για την ισότιμη αντιμετώπιση του Νομού μας από την πολιτεία.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη

Ο Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης

Ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης,

Ο Πρόεδρος του ΟΑΚ Δημήτρης Κουνενάκης

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Εμμ. Πεπόνης

Η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ Τμήμα Ανατολικής Κρήτης Ειρήνη Βρέντζου

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου Μανώλης Κλώντζας

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Οδυσσέας Παπαδάκης

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου κ. Φαρσάρης

Διαμαρτύρονται για την εξαίρεση από το ΒΟΑΚ
Διαμαρτύρονται για την εξαίρεση από το ΒΟΑΚ