Οι δράστες πυροβολούν και οι στόχοι σιωπούν

Σοκάρει η περιγραφή που έκανε αυτόπτης μάρτυρας στην Αστυνομία για το άγριο πιστολίδι που έπεσε στο κέντρο του Ασημίου προχθές το απόγευμα. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας, η τύχη ήταν με το μέρος όχι μόνο του ατόμου που στοχοποιήθηκε αλλά και μιας παρέας παιδιών που έπαιζαν σε κοντινή απόσταση.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν στην «Π» ότι τα στοιχεία του ατόμου που πυροβόλησε είναι γνωστά, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του οχήματος εναντίον του οποίου έπεσαν οι πυροβολισμοί δεν ήθελε να καταθέσει στην Αστυνομία όταν του ζητήθηκε να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Το σκηνικό πολέμου έγινε γύρω στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας στο Ασήμι, κοντά στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Όπως προκύπτει από την έρευνα της Αστυνομίας, λίγο πριν τους πυροβολισμούς οι δύο επιβαίνοντες ενός Ι.Χ. μάρκας Audi είχαν μια σύντομη συνομιλία με τον ή τους επιβαίνοντες σε ένα αγροτικό όχημα, ιδιοκτησίας ηλικιωμένου με καταγωγή από χωριό της περιοχής.

Αστυνομικοί γνωρίζουν ότι στο Ι.Χ. επέβαιναν δύο αδέρφια νεαρής ηλικίας, επίσης από την ευρύτερη περιοχή, ενώ στο αγροτικό όχημα με τα φιμέ τζάμια εκτιμάται ότι βρισκόταν ο γιος του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες των οχημάτων είχαν μία ολιγόλεπτη συνομιλία πριν… «μιλήσουν» τελικώς τα όπλα. Από τις περιγραφές προκύπτει ότι ο συνοδηγός του Audi χρησιμοποιώντας ένα εννιάρι πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές εναντίον του αγροτικού οχήματος.

Αστυνομικοί συνέλεξαν από το σημείο τέσσερις κάλυκες και, όπως εκτιμούν, οι σφαίρες έπληξαν το όχημα στην αριστερή του πλευρά, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Αμέσως μετά, το Ι.Χ. ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων χωρίς να βρεθεί κάτι, ενώ δεν βρέθηκαν και οι φερόμενοι ως δράστες.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά περίεργο λόγο δεν βρέθηκε ούτε το αυτοκίνητο που βλήθηκε από τις σφαίρες, ενώ όταν ρωτήθηκε ο ιδιοκτήτης του, είπε ότι το όχημα δεν έχει καμία ζημιά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες και το άτομο που επέβαινε στο αγροτικό όχημα έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα τις Αρχές.

Αναφορικά με τα κίνητρα της επίθεσης, στις Αρχές έχουν δοθεί αρκετές πληροφορίες για τις διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές, ωστόσο και οι ίδιοι οι αστυνομικοί λένε ότι ίσως δεν μάθουν ποτέ την αλήθεια εφόσον δεν υπάρχει η διάθεση για επίλυση των διαφορών με νόμιμους τρόπους, αλλά επιλέγονται άλλες διαδικασίες.