Ένας πρίνος, που βρίσκεται στο Λασίθι κι οι ντόπιοι τον ονόμασαν «Του Εγγλέζου ο πρίνος», γιατί μέσα στην κουφάλα του έζησαν κρυμμένοι για ενάμιση χρόνο, δύο Άγγλοι με τον ασύρματό τους, κατά την γερμανική κατοχή, θεωρείται το μεγαλύτερο σε ηλικία πουρνάρι στον κόσμο.
Αυτό αναφέρει στην πτυχιακή του εργασία με θέμα τα μνημειακά δέντρα στην Ελλάδα, ο φοιτητής του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Ράμμος.
Όπως εξηγεί σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «Του Εγγλέζου ο πρίνος» είναι ένα εντυπωσιακό πουρνάρι στο Λασίθι Κρήτης, μάλλον το μεγαλύτερο πουρνάρι στην Ελλάδα και πιθανότατα στον κόσμο, αφού οι διαστάσεις του είναι πολύ μεγάλες για το συγκεκριμένο είδος. Ένας ντόπιος-συνεχίζει ο Χρήστος Ράμμος- ο Γιάννης Σιγανός με ενημέρωσε γι αυτό το πουρνάρι. Είναι εντυπωσιακό το μέγεθός του και η ηλικία του, αν αναλογισθεί κανείς πόσα χρόνια χρειάστηκε από θάμνος να γίνει αυτό το τεράστιο πουρνάρι».
Κατά τον Χρήστο Ράμμο μνημειακά δέντρα λέγονται τα δέντρα, που είναι μεγάλης ηλικίας και έχουν ιστορική ή μυθολογική αξία και όπως εξηγεί τα περισσότερα στην Ελλάδα, βρίσκονται στην Κρήτη και είναι κυρίως οι πλάτανοι, οι ελιές και οι δρυς με τα πουρνάρια».