Τι λέει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τους Τούρκους δύτες στη Σούδα

Με μία λιτή ανακοίνωση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε στην πρόκληση Τούρκων δυτών, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν με την τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας.

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ έκανε «retweet» στον επίσημο λογαριασμό της, τις προκλητικές φωτογραφίες, που ανάρτησε πρώτα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Η μόνη απάντηση, από ελληνικής πλευράς, στη «χοντρή» προβοκάτσια από το γραφείο Τύπου της Διεύθυνσης Ναυτικών Δυνάμεων της βορειοατλαντικής συμμαχίας, ήταν να παρέμβει σε επίπεδο… γραφείων Τύπου, προκειμένου να κατέβει η επίμαχη ανάρτηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Σχετικά με υποβρύχια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας».