Εκπτώσεις έως 50% ζητούν μεγάλοι τουρ οπερέιτορ από ξενοδοχεία στην Κρήτη για τη θερινή σεζόν

Αν και αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς πότε θα ανοίξει η τουριστική σεζόν στη χώρα μας, μεγάλοι τουρ οπερέιτορ που φέρνουν τουρίστες από τις βασικές αγορές του ελληνικού τουρισμού, όπως είναι αυτές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, αξιοποιούν το κλίμα φόβου, που έχει διαμορφωθεί, και ζητούν εκπτώσεις από τα ελληνικά ξενοδοχεία, που φτάνουν έως το 50% για τους θερινούς μήνες!

Από μεγάλο τουρ οπερέιτορ, με δραστηριότητα σε όλες αυτές τις αγορές, στάλθηκε επιστολή, σε ξενοδόχους της Κρήτης και άλλων νησιών, που αποκαλύπτει ότι ο τουρ οπερέιτορ ζητεί από τους Έλληνες επιχειρηματίες να “συνδράμουν” στην επανεκκίνηση της αγοράς με προσφορές 40% έως 50% για τους μήνες Ιούνιος-Ιούλιος -Αύγουστος και 25% έως 35% για τους μήνες Σεπτέμβριος -Οκτώβριος.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, στόχος είναι να μη χαθεί η εφετινή σεζόν, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει οι ξενοδόχοι να δώσουν τις προσφορές που ζητούνται. Ο χρόνος είναι λίγος και πρέπει να ανατρέψουμε το συντομότερο δυνατό το αρνητικό κλίμα, δίνοντας ώθηση στις κρατήσεις μέσω διαφημιστικής καμπάνιας και δυναμικών προσφορών, τονίζεται στην επιστολή.

Αν και ο κάθε επιχειρηματίας είναι ελεύθερος να επιλέξει εάν θα ενδώσει στο εκβιαστικό δίλημμα, για το ζήτημα πρέπει να υπάρξουν κατευθυντήριες γραμμές από τις οργανώσεις του κλάδου, καθώς είναι γνωστό ότι η τιμολογιακή πολιτική μιας χρονιάς, ακόμη και υπό τις σημερινές τραγικές συνθήκες, διαμορφώνει δεδομένα και για τις επόμενες χρονιές και συνήθως απαιτούνται αρκετά χρόνια να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα.

Και, βέβαια, τέτοιες μειωμένες τιμές έχουν επίπτωση και στο επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών.