ΕΛΑΣ: Διευκρινίσεις για την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων

ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI

Η απόφαση δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση και δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία και καταστήματα


Διευκρινίσεις σχετικά με την ανακοίνωση απαγόρευσης συναθροίσεων περισσότερα από 100 άτομα εξέδωσε η ΕΛΑΣ μετά τον «θόρυβο» που προκάλεσε η σχετική απόφαση.

Έτσι λοιπόν διευκρινίζεται πως, σχετικά με το θέμα των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, διευκρινίζεται ότι η απόφαση δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση, ενώ επίσης δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία και καταστήματα.

Πρόκειται, όπως τονίζεται από την ΕΛΑΣ, για εισήγηση της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η οποία για να αποκτήσει τυπική ισχύ, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση Απόφασης από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη Απόφαση, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής, επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μέχρι 100 άτομα, με την απαραίτητη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.