Πώς η ΕΛ.ΑΣ. απελευθέρωσε με τη βοήθεια του Google Maps 45χρονη που την κρατούσε φυλακισμένη ο φίλος της

Μια πραγματικά απίστευτη ιστόρια που κατάφερε να εξιχνιάσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έρχεται στο φως.

Πρωταγωνίστρια μια 45χρονη γυναίκα, Βουλγάρα, η οποία έμενε επί πολλά χρόνια στην Ελλάδα με την κόρη της, 24 ετών σήμερα.

Πριν λίγο καιρό την 45χρονη Βουλγάρα αρχίζει να τη φλερτάρει μέσω Facebook συμπατριώτης της, ο οποίος την έπεισε να μείνουν στο Κίελο. Και εκεί ξεκινά ο εφιάλτης για την 45χρονη καθώς ο 32χρονος την φυλακίζει σε ένα διαμέρισμα και την κακοποιεί καθημερινά με στόχο, ενδεχομένως, να την εξωθήσει στην πορνεία.

Σε επικοινωνία με την 24χρονη κόρη της που μένει στην Ελλάδα καταφέρνει να της αποκαλύψει τον εφιάλτη της. Αφού είχε ζητήσει από τον βασανιστή της να μιλήσει με την κόρη της, εκείνος της επέτρεψε να μιλήσει μαζί της μέσω κινητού που της έφερε. Φυσικά μπροστά του. Η 45χρονη μιλά στην κόρη της στα ελληνικά, γλώσσα που δεν καταλαβαίνει ο 32χρονος και της διηγείται τι περνά.

Η 24χρονη πηγαίνεισ τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ακολουθούν δύο επικοινωνίες της 24χρονης με την μητέρα της, με την τελευταία να γίνεται από τα γραφεία της Δίωξης. Εκεί, με την καθοδήγηση τους, η 24χρονη είπε στην μητέρα της να πάει κοντά στο… παράθυρο και να περιγράψει τι χαρακτηριστικά κτίρια έβλεπε έξω, επωνυμίες καταστημάτων. Η 45χρονη το έκανε δίνοντας επίσης την περιγραφή ενός χαρακτηριστικού αγάλματος και με τη βοήθεια του Google Maps οι αστυνομικοί μπόρεσαν να βρουν την ακριβή τοποθεσία.

Όπως επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ενημερώθηκαν οι γερμανικές αρχές, οι οποίες την 21 Νοεμβρίου 2018 συνέλαβαν τον δράστη και απελευθέρωσαν την παθούσα, η οποία φιλοξενείται προσωρινά σε κοινωνικές υπηρεσίες της Γερμανίας και δρομολογείται η επιστροφή της στη χώρα μας.