Εμβόλιο κορονοϊού: Λήγει η διορία για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 – Πρόστιμα από Δευτέρα

Εμβόλιο κορονοϊού σε ηλικιωμένη EUROKINISSI

Έως το τέλος Ιανουαρίου αναμένονται οι βεβαιώσεις προστίμων για όσους άνω των 60 ετών δεν λάβουν μέχρι σήμερα μία δόση εμβολίου. Ποιοι εξαιρούνται.


Λήγει σήμερα η προθεσμία εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν λάβει καμία δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, με τις κυβερνητικές πηγές να αποκλείουν το ενδεχόμενο παράτασης.

Τα πρώτα πρόστιμα φαίνεται πως ήδη ετοιμάζονται να επιβληθούν στους ανεμβολίαστους, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τη Δευτέρα (17/1) ξεκινάει η διαδικασία τελικών διασταυρώσεων μεταξύ ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των ανεμβολιάστων πολιτών άνω των 60 ετών, ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος, και ως το τέλος του μήνα να γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων (50 ευρώ για τον Ιανουάριο – μισός μήνας – και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο).

Ποιοι εξαιρούνται

Από την επιβολή του διοικητικού προστίμου εξαιρούνται:

  • οι κάτοικοι του εξωτερικού
  • αυτοί που που έχουν απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας (πχ σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγνωσµένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κλπ)
  • όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό
  • όσοι έχουν αιτηθεί κατ’ οίκον εμβολιασμό και δεν έχει γίνει ακόμη.