Εναερίτης: Πολλές φορές έχω φτάσει στο σημείο να πω “δεν αντέχω άλλο”

Ο κ. Στέργιος Τζιλιάς είναι εναερίτης, είναι ένας από αυτούς που ανεβαίνουν 15 μέτρα πάνω από το έδαφος για να αποκαταστήσουν βλάβες στο ηλεκτρικό δίκτυο κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Ο κ. Τζιλιάς μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα (91.6 – 105.8) και τον Θάνο Σιαφάκα για τους κίνδυνους της δουλειάς του αλλά και για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, ο ίδιος έχει πάνω από 20 χρόνια να κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την οικογένειά του.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες, έχουν χαθεί συνάδελφοι, υπάρχει πάγος, τα παπούτσια γλιστράνε, αναγκάζεσαι να δουλεύεις χωρίς πολλά ρούχα, για να μπορείς να κινείσαι και κάτω από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όμως αυτό δεν μας πτοεί, ποτέ δεν κάνουμε αρνητικές σκέψεις, ξεκινάμε θετικά, λέμε θα πάμε να βοηθήσουμε κόσμο που μας έχει ανάγκη, εξήγησε ο κ. Τζιλιάς. Πολλές φόρες έχω φτάσει στο σημείο να πω, δεν αντέχω άλλο, όμως λίγο παρακάτω το σκέφτομαι και συνεχίζω ξανά, δεν εγκαταλείπω ποτέ ακόμη και με τις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες, διευκρίνισε ο εναεριτης από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος πρώτα βλέπει εμάς και συχνά μας αντιμετωπίζει, μπροστά στην ανάγκη, με θύμο και με οργή, όμως θα πρέπει να κατανοήσει ότι όταν ανάβει το διακόπτη για να έχει ρεύμα, πίσω από αυτό υπάρχει μια ολόκληρη αλυσίδα ανθρώπων που προσπαθεί νύχτα και μέρα, σημειώνει ο κ. Τζιλιάς.

Ο μισθός μου μετά από 22 χρόνια στη δουλειά είναι 1200 ευρώ, ανέφερε ο κ. Τζιλιάς, όσο για τα νέα παιδιά, αυτά κινούνται στον άξονα των 600 ευρώ, το άσχημο είναι ότι ανεβαίνει ο μέσος όρος της ηλικίας των εργαζόμενων που κάνουν αυτή την εργασία, για να αποκαταστήσουν τις ζημίες, πάνω κάτω είναι κοντά στα 50 αν και σε άλλες χώρες η μέση ηλικία κινείται κοντά στα 30, κατέληξε στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη του ο κ. Τζιλιάς.