Επίδομα ανεργίας: Ποιοι και πότε δικαιούνται παράταση – Τι ισχύει για εργαζόμενους σε τουρισμό – επισιτισμό

Διευκρινίσεις για την καταβολή και την παράταση του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ στους δικαιούχους έδωσε ο διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης σε εκπομπή του ΑΝΤ1. Όπως είπε για το επίδομα ανεργίας, για αυτούς που τελείωσε το ταμείο τους τον Μάιο, “ο πρώτος μήνας της παράτασης θα δοθεί τον Ιούνιο και ο δεύτερος μήνας παράτασης τον Ιούλιο”.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης για τους ανέργους λέγοντας πως “έχουν δοθεί δίμηνες παρατάσεις σε όλους τους επιδοτούμενους ανέργους που έληξε η επιδότηση τους το πρώτο πεντάμηνο του έτους. Οπότε για όσους έληξε Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο θα πάρουν άλλους δύο μήνες. Τι σημαίνει αυτό; για έναν επιδοτούμενο άνεργο που παίρνει 400 ευρώ το μήνα, αυτό σημαίνει 800 ευρώ και προσαυξάνεται αυτό κατά 10 % για κάθε παιδί. Για τους μακροχρόνια ανέργους που είναι 200 ευρώ το μήνα επί 2 είναι 400 και για τους αυτοαπασχολούμενους 360 επί 2, είναι 720 ευρώ, αυτό είναι το πρώτο μέτρο. Το δεύτερο μέτρο που πήραμε είναι ότι δώσαμε μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε όλους τους μακροχρόνια ανέργους μεταξύ 12 και 24, 5 μηνών οι οποίοι από τον Απρίλιο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2020 ήταν μακροχρόνια άνεργοι τους δώσαμε ενίσχυση των 400 ευρώ” .

Tέλος αναφέρθηκε στους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό που δεν θα επαναπροσληφθούν τονίζοντας πως αυτοί “ όσοι λοιπόν δεν δουλέψουν το καλοκαίρι, παραμείνουν άνεργοι θα πάρουν οικονομική ενίσχυση αποζημίωση ειδική ισόποση με το επίδομα ανεργίας για κάθε 30 μέρες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας. Αυτό είναι Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος “ .