Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον Φεβρουάριο

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Σε πλήρη ισχύ παραμένει το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας που συνοδεύεται από το επίδομα των 534 ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα των 534 ευρώ -δηλαδή η αποζημίωση ειδικού σκοπού- για τον Φεβρουάριο θα καταβληθεί στις αρχές Μαρτίου (το μέγιστο μέχρι τις 10 του μηνός). Το επίδομα υπολογίζεται βάσει των ημερών που διαρκεί η αναστολή σύμβασης εργασίας.

Για τον Φεβρουάριο των 28 ημερών, η ημερήσια αποζημίωση αυξήθηκε σε 19,07 ευρώ από τα 17,8 ευρώ, ώστε να συμπληρωθούν τα 534 ευρώ του επιδόματος. Να σημειωθεί ότι οι διατάξεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εφαρμόζονται σε εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2021 και ισχύουν για όσο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας της εκάστοτε επιχείρησης – καταστήματος, λόγω κορωνοϊού, ή υπάγονται σε κλάδους που πλήττονται από την πανδημία, μέχρι και την 31η Μαρτίου 2021.

Επιπλέον, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα καταβολής επιδομάτων που δημοσιοποίησε χθες το υπ. Εργασίας, στις 24 Φεβρουαρίου 2021 θα γίνουν οι πληρωμές αποζημιώσεων ειδικού σκοπού από μονομερείς δηλώσεις (Β’ Ευκαιρία):

Στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγούς και τουριστικούς οδηγούς για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2020
Στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2020
Στους απολυμένους λόγω του κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ»

Στις 26 Φεβρουαρίου 2021 θα γίνουν οι πληρωμές της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας στους εργαζόμενους στο πλαίσιο του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα Ιανουάριο 2021, καθώς και για τους μήνες Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 2020 κατόπιν των αρχικών δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων.