Επίθεση με βιτριόλι: Το «τέλειο έγκλημα» – Η δράστις δεν είχε κινητό πάνω της

pixabay
Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους ηχογραφημένη τη φωνή της δράστιδος

Στο συμπέρασμα ότι η μυστηριώδης γυναίκα, η οποία επιτέθηκε με βιτριόλι στην 33χρονη Ιωάννα Π., στην Καλλιθέα, δεν είχε κινητό τηλέφωνο πάνω της, καταλήγουν αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση. Και αυτό διότι από τη «σάρωση» των κινητών τηλεφώνων στην περιοχή, την επίμαχη ώρα της επίθεσης, δεν προέκυψε, τουλάχιστον προς το παρόν, καμία ταυτοποίηση τηλεφώνου με κάποιο από τα τηλέφωνα που βρίσκονται στη λίστα των υπόπτων.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν στο ethnos.gr ότι «πλέον είναι πιθανό να σχεδίασε τόσο καλά την ενέργειά της, που δεν πήρε μαζί της ούτε κινητό τηλέφωνο. Η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αλλά αυτό είναι ένα πολύ βασικό σενάριο από τα μέχρι στιγμής δεδομένα της σάρωσης. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να είχε μαζί της κάποιο άλλο κινητό τηλέφωνο, που δεν είναι καταχωρημένο στα πραγματικά της στοιχεία».

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους ηχογραφημένη τη φωνή της δράστιδος, από τη συνομιλία της για το κλείσιμο του ταξί που τη μετέφερε στην Καλλιθέα. Ακόμα δεν έχουν πάει το ηχογραφημένο υλικό στην 33χρονη Ιωάννα Π. για τυχόν αναγνώριση, κάτι όμως που είναι θέμα χρόνου να γίνει τις επόμενες ημέρες. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών θα έχουν, πάντως, και σήμερα επαφή με την 33χρονη στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Η κλήση της δράστιδος για το ταξί έγινε μέσω εταιρίας ραδιοταξί από καρτοτηλέφωνο, προφανώς για να μην αφήσει πίσω της κανένα ίχνος. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι αστυνομικοί έχουν να κάνουν με το «τέλειο έγκλημα», όσον αφορά στην οργάνωση και τη μελέτη του, ενώ η δράστις ήταν παράλληλα τυχερή που δεν συνελήφθη επί τόπου σε ένα σημείο που την ώρα της επίθεσης ήταν γεμάτο κόσμο.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί γνωρίζουν το δρομολόγιο της μυστηριώδους γυναίκας. Είναι, μάλιστα, σε θέση να γνωρίζουν, επίσης,  ότι δεν μετέβη μόνο μία φορά με ταξί στην Καλλιθέα αλλά περισσότερες, προκειμένου να κάνει «πρόβες» για την ημέρα της επίθεσης. Η δράστις είχε μεταβεί με ταξί στην οδό Θησέως για να κάνει κατόπτευση του χώρου αλλά και για να τεστάρει τους χρόνους. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι ήθελε πάση θυσία να είναι σίγουρη ότι μετά την εκτόξευση του καυστικού υγρού θα μπορούσε να φύγει από την περιοχή με ένα μέσο που δεν θα άφηνε πίσω της ίχνη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσω των καμερών της περιοχής τα σημεία όπου αποβιβάστηκε και επιβιβάστηκε η δράστις, ενώ «σάρωσαν» τους δρόμους για να εντοπίσουν την καλύτερη δυνατή λήψη. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. οι εικόνες «καθαρίστηκαν», προκειμένου οι αστυνομικοί να της δείξουν στην 33χρονη που νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο.  Η μυστηριώδης γυναίκα φαίνεται ότι είχε μεταμφιεστεί, όπως προέκυψε από την κατάθεση του οδηγού ταξί στις Αρχές. Το αποτέλεσμα είναι τα καρέ από τις κάμερες να μην είναι καθόλου βέβαιο ότι θα βοηθήσουν την έρευνα.