Επίθεση χάκερ στο Μητρώο Ονομάτων Internet που εδρεύει στο ΙΤΕ!

Σταδιακά ενημερώνονται οι κάτοχοι ιστοσελίδων για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν


Μια σοβαρή, και ταυτόχρονα μυστηριώδης ως προς τις ακριβείς προθέσεις των υπαιτίων, επίθεση χάκερ δέχθηκε την περασμένη Πέμπτη το Μητρώο Ελληνικών Ονομάτων Internet που εδρεύει στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση αυτή εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο των αγνώστων εισβολέων που έχει ως στόχο να επηρεάσει τη λειτουργία των Μητρώων Ονομάτων σε διεθνές μάλιστα επίπεδο.

mhtroo-onomaton2

Μολονότι οι συνέπειες της εισβολής χάκερ στο ελληνικό μητρώο ονομάτων βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει υπάρξει διαρροή προσωπικών δεδομένων, ωστόσο οι ιθύνοντες του τμήματος στο ΙΤΕ λαμβάνουν μέτρα προστασίας των ιδιοκτητών domain, προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία των ιστοσελίδων με διευθύνσεις που καταλήγουν σε .gr και σε .ελ

Για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σταδιακή ενημέρωση των ιδιοκτητών ιστοσελίδων, μέσω  επιστολής του Μητρώου Ονομάτων που αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Το cretapost.gr έχει στη διάθεσή του την επιστολή αυτή, η οποία αναφέρει τα εξής:

mhtroo-onomaton

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι η επίθεση της περασμένης Πέμπτης έγινε ταυτόχρονα και σε άλλες χώρες. Ο σημαντικότερος κίνδυνος που προκύπτει από μια τέτοια ενέργεια – εκτός από τη διαρροή προσωπικών δεδομένων – είναι ο έλεγχος των χάκερ ακόμη και του περιεχομένου των ιστοσελίδων στις οποίες αποκτούν πρόσβαση.