Επείγον χειρουργείο για δικυκλιστή, θύμα… λακκούβας – Έρανος για τον 20χρονο που θα γίνει και μπαμπάς

Ο χρόνος στην περίπτωση του άτυχου νεαρού δεν είναι “σύμμαχος” αλλά εχθρός


Με “οδηγό” την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, που ξεκίνησε διακριτικά… έρανο προκειμένου ο άτυχος νεαρός που τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας σε λακκούβα στον Μασταμπά τον Δεκέμβριο, και κινδυνεύει να χάσει το ένα του μάτι, να μπορέσει να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην Αθήνα.

Από τις 21 Δεκεμβρίου, όταν και συνέβη το ατύχημα, ο 20χρονος μέλλων γαμπρός και πατέρας και οι δικοί του άνθρωποι ζουν τον δικό τους “Γολγοθά”, θέμα που είχε αναδείξει και το neakriti.gr.

Ο χρόνος στην περίπτωση του άτυχου νεαρού δεν είναι “σύμμαχος” αλλά εχθρός. Η χειρουργική επέμβαση σ’ εξειδικευμένο χειρουργό οφθαλμοπλαστικό γιατρό σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Και για τον λόγο ακριβώς αυτό ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, μέσω ανακοίνωσης που εστάλη με διακριτικό τρόπο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των υπαλλήλων, καλεί τους εργαζόμενους να προσφέρουν ο καθείς μια μικρή «χείρα βοηθείας» για να γλιτώσει τη μεγάλη ζημιά με την οποία κινδυνεύει ο νεαρός συμπολίτης μας.

Επειδή λοιπόν πρόκειται για καλό, ανθρώπινο, “ιερό” σκοπό, και μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Συλλόγου, δημοσιεύουμε τον αριθμό λογαριασμού, όπου ο καθείς μπορεί να καταθέσει τη δική του μικρή ή μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά.

Ο αριθμός λογαριασμού είναι: 205/005853-00.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

«Αγαπητοί συνάδελφοι, δεν πέρασαν πολλές μέρες από την περίπτωση του μικρού κοριτσιού από τις Αρχάνες, που σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας. Τώρα παρόμοια ανάγκη προκύπτει και στη δική μας υπηρεσιακή οικογένεια…

Πρόκειται για τον γαμπρό – ετοιμάζονται για γάμο και περιμένουν μωρό με την κόρη της αγαπημένης συναδέλφισας (……) – ο οποίος πρέπει άμεσα να μεταβεί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο για την αποκατάσταση της υγείας του.

Σας επισυνάπτουμε το βιβλιάριο τραπέζης στο οποίο μπορείτε να καταθέσετε χρήματα γι’ αυτό τον σκοπό και παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, που παραθέτει συνάμα το χρονικό του ατυχήματος αλλά και της πορείας της υγείας του άτυχου 20χρονου οδηγού.

«Στις 21 Δεκεμβρίου 2018 ο (……..), 20 ετών, οδηγώντας το μηχανάκι του έπεσε σε λακκούβα στην περιοχή του Μασταμπά, με συνέπεια το τιμόνι να περάσει το κράνος που φορούσε και να του δημιουργήσει σοβαρό τραυματισμό.

Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ και νοσηλεύτηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική.

Το πόρισμα των γιατρών αναφέρει ότι στην περιοχή του κόγχου του αριστερού ματιού υπάρχουν συντριπτικά κατάγματα με παρουσία πολλαπλών οστικών τεμαχίων, σπασμένο ρινικό οστό, πρόβλημα στο ιγμόρειο, και αιμάτωμα όπισθεν του οφθαλμικού βολβού. Έχει ρήξη των οφθαλμικών μυών και το βλέφαρο δεν ανοίγει. Πήρε εξιτήριο στις 4 Ιανουαρίου 2019 με σύσταση σύντομης επανεξέτασης.

Στην επανεξέταση οι νοσοκομειακοί γιατροί σύστησαν αναμονή μέχρι την απορρόφηση του αιματώματος και πρότειναν να χειρουργηθεί τον Ιούνιο (!!!).

Ιδιώτης οφθαλμίατρος διέγνωσε ότι η όραση από το αριστερό μάτι έχει μειωθεί 60% και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης από ειδικότητα χειρουργού οφθαλμοπλαστικού γιατρού. Η ειδικότητα αυτή δεν υπάρχει σε δημόσιο νοσοκομείο. Εκτός των άλλων χρειάζονται μοσχεύματα για να αποκατασταθεί η κατεστραμμένη αριστερή πλευρά του προσώπου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, που καταλήγει: «Βρήκαμε εξειδικευμένο χειρουργό οφθαλμοπλαστικό γιατρό σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών. Είδε τις εξετάσεις και τον ίδιο, και επιβεβαίωσε το επείγον της κατάστασης. Όμως το ποσό που χρειάζεται είναι αδύνατο να βρεθεί από την οικογένεια του τραυματία, η οποία με δυσκολία τα βγάζει πέρα, αφού δουλεύει μόνο ο πατέρας του περιστασιακά.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη, δεδομένου ότι, όσο περνάει ο καιρός, τόσο νεκρώνονται τα νεύρα στην περιοχή, κυρίως όμως κινδυνεύει να χάσει εντελώς την όρασή του από το αριστερό μάτι και να μείνει το πρόσωπό του παραμορφωμένο».

Συγκίνησε ο πατέρας  – «Έχουμε να τραβήξουμε μεγάλο Γολγοθά»

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2018 πολύ κοντά στο σπίτι όπου διαμένει ο 20χρονος στην περιοχή του Μασταμπά.

Ο ίδιος, όπως οδηγούσε το μηχανάκι του, έπεσε σε λακκούβα, με συνέπεια το τιμόνι να περάσει το κράνος που φορούσε και να του προκαλέσει σοβαρό τραύμα στο μάτι.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του πατέρα του, ο οποίος, μιλώντας πριν από λίγο καιρό στην “ΚΡΗΤΗ ΤV”, είχε στείλει τα δικά του μηνύματα προς τη Λότζια σε σχέση με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στους δρόμους του Ηρακλείου από τις τεράστιες λακκούβες και τις κάθε είδους παγίδες.

«Κοντά στο σπίτι του, ο γιος μου έπεσε σε λακκούβα. Για κακή του τύχη, το κράνος πέρασε στο τιμόνι και του τα “έσπασε” όλα γύρω από το μάτι του. Έσπασε τον ώμο του και έχει κατάγματα. Στο μάτι έπαθε μεγάλη ζημιά. Έχει… “πεταχτεί” έξω το μάτι γιατί δεν υπάρχουν κόκκαλα για να το “κρατάνε”. Όταν υποχωρήσει το αιμάτωμα, ο γιος μου θα χειρουργηθεί. Έχουμε να… τραβήξουμε μεγάλο Γολγοθά», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πατέρας του 20χρονου, ενώ στο ερώτημα αν θα κινηθεί δικαστικά απάντησε: «Είχα μιλήσει με τον δικηγόρο μου για το ζήτημα. Όμως, μου είπε μια κουβέντα ο γιος μου και με έκανε να σταματήσω τη διαδικασία.  Μου λέει “τι θα κερδίσουμε αν πάμε δικαστικά; Θα βάλουμε κάποιον φυλακή; Θα πάρουμε χρήματα; Το θέμα είναι: μπορείς να με κάνεις όπως ήμουν πριν;”».

Το μήνυμα που είχε στείλει προς όλους τους αρμόδιους ήταν βαθιά ανθρώπινο: «Να κλείσουν μια λακκούβα για να σωθεί ένας άνθρωπος. Την ανθρώπινη ζωή δεν τη σκέφτονται; Μόνο την καρέκλα σκέφτονται;».