Επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στην Ιεράπετρα

Μια 53χρονη αλλοδαπή που πριν από λίγες μέρες ήρθε από την Αθήνα στην Ιεράπετρα, είναι το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού  στην πόλη και το τέταρτο κατά σειρά στο Νομό Λασιθίου από τον περασμένο Μάρτιο.

Η 53χρονη γυναίκα αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο χτες Δευτέρα επειδή το μοναδικό σύμπτωμα που είχε ήταν αυτό της αοσμίας. Μεταξύ των εξετάσεων που έγιναν, πάρθηκε δείγμα προς έλεγχο για κορονοϊό. Το αποτέλεσμα έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης, με τη γυναίκα να ενημερώνεται επίσημα από τον ΕΟΔΥ πως είναι φορέας του κορονοϊού.

Από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οδηγίες για απομόνωση από άλλα άτομα, με το ποιο πιθανό σενάριο να πρέπει να μεταφερθεί στο ένα και μοναδικό ξενοδοχείο καραντίνας που υπάρχει στο Λασίθι και είναι στον Άγιο Νικόλαο.

Κατά πληροφορίες η γυναίκα έχει καταγωγή από τον Άγιο Δομίνικο και επέλεξε να έρθει μόνη της για διακοπές στην Ιεράπετρα από την Αθήνα όπου ζει τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, να σημειωθεί πως ήδη ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών που είχε τις τελευταίες μέρες που βρισκόταν στην Ιεράπετρα, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει προκύψει διασπορά του ιού.