ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ: Στα “γαλλικά” των ταξιτζήδων είναι και το… “φιού σου”

Πληθαίνουν οι καταγγελίες σε βάρος των ταξιτζήδων της Κρήτης

Ένα «φιού σου» στα κρητικά ήταν αρκετό για την καταδίκη ιδιοκτήτη ταξί μετά από καταγγελία που του έκανε αλλοδαπός τουρίστας πριν λίγους μήνες.

Τέτοιου είδους καταγγελίες αλλά και άλλες που σχετίζονται με τεχνικές ελλείψεις ήταν το αντικείμενο του πειθαρχικού συμβουλίου που εξετάζει παραπτώματα του κλάδου.

Στο συμβούλιο αυτό, το οποίο μπορεί να λάβει αποφάσεις από χρηματικά πρόστιμα μέχρι και αφαίρεση της ειδικής άδειας ταξί, συμμετέχουν αξιωματικός της Αστυνομίας, εκπρόσωπος του Μηχανολογικού αλλά και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ταξιτζήδων.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του πειθαρχικού αυτού συμβουλίου συζητήθηκαν δεκάδες περιπτώσεις- καταγγελίες που έγιναν στους νομούς Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, ενώ για το Ηράκλειο με τις περίπου 100 περιπτώσεις αποφασίστηκε ξεχωριστή… συνεδρίαση.

Η περίπτωση που κέντρισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων αφορούσε στην καταγγελία ενός αλλοδαπού, ο οποίος διαπληκτίστηκε με τον οδηγό του ταξί κι ο τελευταίος του είπε «φιού σου».

Το περίεργο είναι ότι ο ο αλλοδαπός, Γερμανός εν προκειμένω, κατάλαβε την κρητική φράση και τη μετέφερε και στην έγγραφη καταγγελία του. Για την ιστορία αναφέρεται ότι στον συγκεκριμένο οδηγό επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.

Μια άλλη περίπτωση που εξετάστηκε αφορούσε στην αφαίρεση της διπλής ταρίφας κατά τη διάρκεια μιας κούρσας από το αεροδρόμιο Χανίων προς την πόλη. Ο πελάτης επέμενε ότι η διπλή ταρίφα θα έπρεπε να αφαιρεθεί νωρίτερα, ωστόσο οι ειδικοί δικαίωσαν τον οδηγό του ταξί

Οι δεκάδες άλλες πριπτώσεις από τους τρεις άλλους νομούς αφορούσαν σύμφωνα με πληροφορίες παραλείψεις όπως η έλλειψη του «καπέλου» που γράφει «ταξί», για την παρουσία αγοραίων που στήνονται σε πιάτσες άλλων ταξί κοκ.

Η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδριάζει μία με δύο φορές τον χρόνο και οι περίπου 100 περιπτώσεις του Ηρακλείου.