Επτά χρόνια από το τουρκικό έγκλημα του Ρομπόσκι! Για να μην ξεχνάμε

Ένα ακόμη τουρκικό έγκλημα για το οποίο κανείς από την “πολιτισμένη Δύση” δεν βρήκε το θάρρος να καταδικάσει. Ένα ακόμη έγκλημα του καθεστώτος Ερντογάν που έχει και το θράσος να παριστάνει τον…προστάτη των αδυνάτων.

Συμπληρώνονται σήμερα επτά χρόνια από τη νύχτα της 28ης Δεκεμβρίου 2011.

Μια ομάδα 40 χωρικών επέστρεφε στο Ρομπόσκι από τα χωριά του Ιρακ. Φορτωμένοι με τρόφιμα και καύσιμα,που μετέφεραν γαϊδούρια. Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 εξαπέλυσαν επίθεση αποδεκατίζοντας την μικρή ομάδα των άοπλων Κούρδων χωρικών. Επεσαν νεκροί 34 από τους 40. Οι 19 από αυτούς παιδιά κάτω από 18 χρόνων με τον μικρότερο, μόλις στα 12, κι από τους υπόλοιπους 15, από 19 έως 38 ετών ο μεγαλύτερος.

Το ξημέρωμα οι κάτοικοι των γύρω χωριών μαζεύτηκαν στη δύσβατη περιοχή να μαζέψουν τους νεκρούς τους. Το γειτονικό στρατόπεδο δεν έδωσε άδεια σε στρατιώτες και στους υγειονομικούς της μονάδας να ψάξουν για επιζώντες και να βοηθήσουν στη μεταφορά των πτωμάτων.

Λίγους μήνες μετά και ενώ οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «θλιβερό και λυπηρό λάθος». Λίγες μέρες νωρίτερα, μάλιστα, βράβευσε, για την συνολική του προσφορά, τον Διοικητή των Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων, ο οποίος ήταν υπεύθυνος των βομβαρδισμών.