Ετοιμάζουν φάκελο για την προστασία της τσικουδιάς

Την παρέμβαση κράτους και αρμόδιου Υπουργείου για να δημιουργηθεί ένας σωστός φάκελος που θα προστατεύει την τσικουδιά, ζήτησε στο πλαίσιο παρέμβασης του στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Μύρων Χιλετζάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Χιλετζάκης, με αφορμή τα συνολικά προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει ειδικά τον τελευταίο χρόνο οι αποσταγματοποιοί, αυτή τη χρονιά είναι η μεγάλη ευκαιρία του αγροτικού κόσμου της Κρήτης, αλλά και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διεκδικήσουν συνολικά πάγιες ρυθμίσεις που να προστατεύουν τη ρακή, αλλά και τους αποσταγματοποιούς.

“Η ρακή είναι ένα αμπελουργικό κι όχι ένα βιομηχανικό προϊόν” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χιλετζάκης, για να προσθέσει πως δεν χρειάζεται κάποια βιομηχανική επεξεργασία, οπότε μπορεί να ενταχθεί στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, όπως ακριβώς εντάσσεται και η σταφίδα.

Ο κ. Χιλετζάκης τόνισε πως με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα μπορούσε να λύσει όλα τα θέματα, αλλά και να προστατεύσει τόσο τους παραγωγούς, όσο και ένα παραδοσιακό κρητικό προϊόν.