“Ζεσταίνουν” τις μηχανές τους και στην Κρήτη οι αγρότες

Μήνυμα προς την κυβέρνηση στέλνουν σήμερα οι αγρότες των Μπλόκων, μέσα απο τη συνάντηση τους με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Κοζυράκη.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών θα συναντηθούν με την κ. Κοζυράκη (στις 10 το πρωί), θέλοντας να συζητήσουν μαζί της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος, με πρώτα και κύρια, το θέμα του λαδιού και της πτώσης της τιμής του, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ακόμη και το ακατάσχετο των επιδοτήσεων, παρά το γεγονός πως για το τελευταίο θέμα, υπήρξε θετική εξέλιξη.

Όπως όμως λέει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων Μανώλης Καρκαβάτσος, το μέτρο για το ακατάσχετο των 7500 ευρώ δεν τους ικανοποιεί.

Ο κ. Καρκαβάτσος σημειώνει πως η κυβέρνηση μέσω της κ. Κοζυράκη θα λάβει το μήνυμα ότι οι αγρότες θα βγουν στους δρόμους μαζικά. Έχει ήδη συμβεί στη Θεσσαλία εξάλλου. Το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη η Πανελλαδική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου και αν δεν αλλάξει κάτι, οι αγρότες θα βγουν στους δρόμους στα τέλη Γενάρη.

«Πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για το αγροτικό νοικοκυριό που στενάζει. Δεν στηρίζονται οι αγρότες και απόδειξη είναι ότι πολλές ζημιές που καταγράφονται δεν εντάσσονται στον ΕΛΓΑ. Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν αγρότες με τον Υπουργό, ακούσαμε τον κ. Αραχωβίτη να λέει πολλά «θα». Στόχος του όμως ειναι να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης. Για αυτό λέμε ότι πρέπει όλοι να βγουμε στους δρόμους. Αλλιώς δεν μας ακούν», σημειώνει ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, στο Ράδιο Κρήτη.