Ηλιοφάνεια στην Κρήτη – Επιμένουν τα… μελτέμια

Η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία


Ηλιοφάνεια αναμένεται στην Κρήτη με τα μελτέμια όμως να… επιμένουν.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται αίθριος. Τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα, στην Κρήτη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ωστόσο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έντασης από 5 έως 6 μποφόρ ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε ανατολικούς με ένταση έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί…

Οδηγίες προς τους πολίτες εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που προβλέπονται για σήμερα.

Αναλυτικά:

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.

Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.