Ηράκλειο: Δέκα κρούσματα και δύο θάνατοι σε χωριό του Νομού

Ο Αθλητικός Όμιλος Γαρίπας, γνωστοποίησε μέσα από ανακοίνωση που απέστειλε προς την Περιφέρεια Κρήτης, την 7η ΥΠΕ, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος και το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, την ύπαρξη τουλάχιστον 10 ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού, όπως και τον θάνατο δύο ατόμων στο Δ.Δ. Γαρίπας, ζητώντας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την διεξαγωγή των απαραίτητων ενεργειών.  


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την τελευταία εβδομάδα το χωριό μας θρηνεί 2 συγχωριανούς μας λόγω COVID-19 και υπάρχουν άλλα 10 τουλάχιστον επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα στο Δ.Δ. Γαρίπας (οικισμοί Γαρίπα, Δραπέτι).

Δεδομένου ότι ο πληθυσμός του χωριού μας, λόγω ηλικίας και υποκείμενων νοσημάτων, στο 70% και πλέον, ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να φροντίσουν ώστε να μεταβεί το ταχύτερο δυνατόν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο χωρίο μας για τις απαραίτητες ενέργειες.

Είναι επιτακτική ανάγκη, διότι στο χωρίο μας διαβιούν και πολλοί αλλοδαποί για τις αγροτικές εργασίες, χωρίς να υπάρχει έλεγχος τήρησης των μέτρων  προστασίας και ατομικής υγιεινής λόγω των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης τους.

Όλοι οι φορείς του χωριού, Δημοτικό Συμβούλιο, Αθλητικός Όμιλος, Πολιτιστικός Σύλλογος και Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, καθώς και όλοι οι κάτοικοι του χωριού, παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. 

Θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και στη διάθεσή σας για ότι χρειαστεί!