Η “Βικτώρια” “χτυπά” την Κρήτη – Έκλεισαν σχολεία, δρόμοι πλημμύρισαν (βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας στην Κρήτη με τα νότια τμήματα του νησιού, να υποδέχονται πρώτα και σε μεγάλο βαθμό, τα προβλήματα που ήδη έκαναν την εμφάνισή τους.

Αυτή την ώρα η βροχόπτωση είναι έντονη σε πολλές περιοχές του Νομού Ηρακλείου ενώ τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Μεσαράς.

Εκεί, σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, Αρχιπύραρχο Νίκο Λαγουδάκη, η υπηρεσία έχει κληθεί σε περίπου 8 περιστατικά άντλησης υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους, πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν διασκορπιστεί γύρω από επικίνδυνα σημεία όπου υπάρχουν ποταμοί καθώς εξαιτίας της δυνατής βροχής φουσκώνουν γρήγορα, όπως έγινε στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, το φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί μεταξύ 13.00 – 15.00 το μεσημέρι.

Στον Δήμο Δαιστού ο Δήμαρχος αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία για προληπτικούς λόγους καθώς όπως είπε στο ekriti.gr η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί κι έτσι κρίθηκε σκόπιμο τα παιδιά να πάνε στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος Φαιστού, τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στην πεδιάδα του Δήμου όπου δρόμοι πλημμύρισαν, ρέματα φούσκωσαν ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και στην περιοχή των Καπαριανών.

Στο Τυμπάκι μάλιστα, έριξε και χαλάζι!

Δείτε βίντεο από την περιοχή της Μεσαράς:

 

 

(Φωτογραφία: Γρηγόρης Φουντουλάκης)