Η βοήθεια που … δεν ήρθε, στο περιστατικό επίθεσης στους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο των εργαζομένων στις ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης


Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Παπαδάκης αναφορικά με την επίθεση σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ που επιχείρησαν να ελέγξουν εμπορεύματα και παραστατικά σε φορτηγό, στο Ρέθυμνο.

Όπως είπε τη στιγμή της επίθεσης, παρά το γεγονός ότι οι δύο ελεγκτές καλούσαν σε βοήθεια, περαστικοί οδηγοί που εκείνοι την ώρα είχαν σταθμεύσει σε κοντινό πάρκινγκ δίπλα σε καντίνα, όχι μόνο δεν έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα της επίθεσης, αλλά αντιθέτως μπήκαν στα αυτοκίνητά τους κι έκλεισαν τις ασφάλειες, φοβούμενοι. “Είναι χαρακτηριστικό της κοινωνικής συμπεριφοράς” – σχολίασε ο κ.Παπαδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου.

Ο ίδιος έθιξε όμως και θέμα άμεσης επέμβασης Αστυνομίας και ΕΚΑΒ, λέγοντας πως μετά το περιστατικό κλήθηκε η Αστυνομία που όμως … δεν ήρθε ποτέ. Αντί της Άμεσης Δράσης ή της Ασφάλειας, έφτασε ένα συνεργείο … της Τροχαίας, σαν να επρόκειτο για κάποια παράβαση του ΚΟΚ και όχι για βίαιη επίθεση!

Αναφέρεται όμως και στη συνδρομή του ΕΚΑΒ, που σύμφωνα πάντα με τον κ.Παπαδάκη… δεν ήρθε ποτέ, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δύο τραυματίες, που όπως υποστηρίζει μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με το υπηρεσιακό όχημα.

Το Cretalive απευθύνθηκε στο ΕΚΑΒ Κρήτης και τον υπεύθυνο επικοινωνίας Γιάννη Ζαφειρίου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το ΕΚΑΒ από την πρώτη στιγμή έστειλε ασθενοφόρα, που μετέφεραν τους τραυματίες στο Ρέθυμνο, ενώ με εντολή της γιατρού του νοσοκομείου δε ζητήθηκε να γίνει η μεταφορά τους με ασθενοφόρα από το Ρέθυμνο στο ΠΑΓΝΗ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων στις ΔΟΥ ανατολικής Κρήτης, μετά το σοκ αυτής της επίθεσης, οι εργαζόμενοι εξέτασαν το ενδεχόμενο να αποκλείσουν τις Εφορίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συμβάν και συμπαράστασης στους συναδέλφους τους, ωστόσο η κινητοποίηση τελικά δε θα πραγματοποιηθεί προκειμένου, όπως τονίστηκε να μην ταλαιπωρηθούν οι συναλλασσόμενοι.

Εν τω μεταξύ αναφορικά με την κατάσταση των δύο ελεγκτών, χθες πήραν αμφότεροι εξιτήριο από το νοσοκομείο, ωστόσο η γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρότερα στο αυτί παραμένει υπό την παρακολούθηση γιατρού.