Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης

Συνεχίζεται η επέλαση του κορωνοϊού στην Κρήτη, αφού τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμα 9 νέα κρούσματα, 8 στο Ηράκλειο και ένα στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Στην κλινική Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 56χρονος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί ως το πρώτο κρούσμα νοσούντος από κορωνοϊό στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, νοσηλεύεται ένας 76χρονος άνδρας, θετικός στον κορωνοϊό, ο οποίος όμως δεν είναι διασωληνωμένος.

Ακόμα ένας 53χρονος Γερμανός, εισήχθη την Τρίτη (20/10) στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ενώ έξι τουρίστες θετικοί στον κορωνοϊό, βρίσκονται σε καραντίνα στο ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι Πολωνών, 24 ετών, οι οποίοι έπειτα από τεστ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και μπήκαν νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο ξενοδοχείο, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Μετά τους δύο Πολωνούς, τα μεσάνυχτα, έφτασε στο ξενοδοχείο καραντίνας Αγίου Νικολάου και μια τετραμελής οικογένεια Γάλλων, με δύο παιδιά 13 και 17 ετών. Και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας οι οποίοι αν και θετικοί στον κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικοί, θα μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 15 ημερών.

Πληροφορίες θέλουν να έχει επιβεβαιωθεί και ένα ακόμα κρούσμα που αφορά στο Τμήμα Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα στο εργαστήριο Χημείας.

Τέλος, εχθές Τρίτη σημειώθηκαν συνολικά 8 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, 2 στο Ρέθυμνο και 6 στα Χανιά και επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Όλες οι παραβάσεις αυτές αφορούν εργαζόμενους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.