Η Κνωσός δεύτερη σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα – Τεράστια αύξηση σε σχέση με πέρυσι

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία


Τεράστια αύξηση επισκεπτών είχε ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού φέτος τον Ιούλιο με αποτέλεσμα να καταταχθεί – για μία ακόμα χρονιά – στη δεύτερη θέση σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ οι επισκέψεις τουριστών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αρχίζουν σταδιακά να έχουν ανοδική πορεία μετά τη δύσκολη τουριστική σεζόν του 2020 εξαιτίας του κορωνοϊού.

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον μήνα Ιούλιο αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό της επισκεψιμότητας και του αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, τα σπάνια αρχαιολογικά εκθέματα του μουσείου, επισκέφθηκαν 25.548 επισκέπτες, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 173,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, κατατάσσεται τέταρτο σε επισκεψιμότητα για τον συγκεκριμένο μήνα, σε πανελλαδικό επίπεδο μετά το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο.

Τεράστια αύξηση σε Κνωσό και Φαιστό

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, τον Ιούλιο κατέγραψε τεράστια αύξηση στην επισκεψιμότητα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την Κνωσό επισκέφτηκαν 95.880 τουρίστες, οι οποίοι ήταν περισσότεροι κατά 183,2%.

Μάλιστα, φαίνεται ότι το Παλάτι του Μήνωα βρίσκεται στην δεύτερη θέση πανελλαδικά μετά τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Την ίδια ώρα αύξηση στην επισκεψιμότητα κατέγραψε με ποσοστό 80% ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού, τον οποίο τον ίδιο μήνα επισκέφθηκαν 9.234.

Τα στοιχεία κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2021

Σε πανελλαδικό επίπεδο κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2021, παρατηρείται αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2020 κατά 22,8% στους επισκέπτες των Μουσείων και αύξηση κατά 38,5% στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου το συγκεκριμένο διάστημα επισκέφτηκαν 39.174 καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 35,8%

Η επισκεψιμότητα στην Κνωσό τους ίδιους μήνες κατέγραψε επίσης αύξηση της τάξεως του 146,7% με 145.439 επισκέπτες, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού παρουσίασε μείωση της τάξεως του 1% με 14.233 επισκέπτες.