Η ντρίμπλα Ηρακλειώτη που έριξε στην παγίδα τον… “Ν. Παπαδόπουλο”

ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΓΙΑΓΙΑ 100 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΗ 23.000 ΕΥΡΩ!


Ως «Νίκος Παπαδόπουλος» συστηνόταν ο 62χρονος από την Αλικαρνασσό που ελαφρά τη καρδία, για ένα χαρτζιλίκι, «μαδούσε» για λογαριασμό  των Βούλγαρων «εγκεφάλων» του κυκλώματος ηλικιωμένους και στην πόλη του Ηρακλείου, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση πανικού που τους προκαλούσαν. Δεν δίσταζε να «γδύσει» ακόμα και μία γιαγιούλα 100 ετών, την οποία νωρίτερα είχαν φροντίσει να τρομοκρατήσουν με περισσή μαεστρία τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος. Η περίπτωση της συγκεκριμένης γερόντισσας συγκλόνισε ακόμα και τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου που πραγματικά τη λυπήθηκαν, σεβόμενοι ότι κουβαλά στην πλάτη της έναν αιώνα ζωής.

Φυσικά το «Νίκος Παπαδόπουλος» ήταν απλά αέρας κοπανιστός, ένα κοινό όνομα, το οποίο  χρησιμοποιούσε ο 62χρονος προσερχόμενος στα υποψήφια θύματα για να αποσπάσει τα χρήματά τους και δήθεν να βοηθήσει τα παιδιά τους που κινδύνευαν με φυλάκιση. Βέβαια, όταν δεν υπήρχαν χρήματα, δεν είχαν πρόβλημα να «σουφρώσουν» και τα κοσμήματα της κάθε οικογένειας.  Αστυνομικές πηγές μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν έχει στον ήλιο μοίρα (πολλές φορές κοιμόταν και στο αυτοκίνητο). Στο «μεγάλο κόλπο» φέρεται να τον «στρατολόγησε» ένας 47χρονος Βούλγαρος, εκ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης. Αναβαθμισμένο ρόλο στο κύκλωμα είχε και μία Βουλγάρα, συγγενής του 47χρονου, η οποία κατά διαστήματα διαμένει στην περιοχή των Καμινίων. Οι δύο Βούλγαροι, όπως και μία ακόμα συμπατριώτισσα τους έχουν ταυτοποιηθεί.  Φρόντισαν  μετά από γερή «μπάζα» που έκαναν στο Ηράκλειο να διαφύγουν στη χώρα τους.

Η τελευταία φορά που έδρασαν αυτοπροσώπως ήταν στις 2 Απριλίου, οπότε και «έγδυσαν» μία γυναίκα στο Ηράκλειο αποσπώντας της 23.000 ευρώ! Αφού μάζεψαν «ζεστό» χρήμα, εξαφανίστηκαν, αντιλαμβανόμενοι ότι ο κλοιός γύρω τους στενεύει και άφησαν στο πόδι τους τον 62χρονο «εισπράκτορα». Συνέχισαν ακάθεκτοι τα τηλέφωνα τρόμου και πανικού και αναλόγως το «ψήσιμο» έστελναν τον 62χρονο για την είσπραξη των χρημάτων.

Κινήθηκε έξυπνα

Το τηλεφώνημα που έγινε το βράδυ της Κυριακής σε συμπολίτη μας αποδείχτηκε καίριο για τη σύλληψη του 62χρονου, αφού το υποτιθέμενο θύμα, μόνο …θύμα δεν ήταν. Συμπεριφέρθηκε πανέξυπνα και κατάφερε να εγκλωβίσει τον Ηρακλειώτη στην παγίδα που έστησε με τους συνεργούς του. Μπορεί να έδειχνε τρομοκρατημένος και έτοιμος να δώσει τα χρήματα για να προστατεύσει το αγαπημένο του πρόσωπο, στην πραγματικότητα όμως μέσω δεύτερου κινητού που κατείχε, κατάφερε να ενημερώσει  και να καθοδηγήσει τους αστυνομικούς.  Ο 62χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Υπηρεσίας Ηρακλείου, αρνείται ότι είχε γνώση περί της δράσης του κυκλώματος και τις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. «Πίστευα ότι ήταν χρήματα που χρωστούσαν στον 47χρονο» φέρεται να ισχυρίστηκε ωσάν αθώα περιστερά.  Ο 62χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 11.30 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοί του είναι: συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης από κοινού που επιδίωκε τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, επίσης  απάτη τελεσθείσα και σε απόπειρα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιους που διαπράττουν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημία υπερβαίνει τις 30.000 και τις 120.000 ευρώ.