Η πρώτη του κρητικού Στρατηγού με το ενδιαφέρον βιογραφικό

Οι φωτογραφίες και τα βιογραφικά των πέντε Αντιστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναρτηθεί εδώ και λίγες ημέρες στο επίσημο σάιτ της Αστυνομίας.

Το νέο κρητικό στοιχείο στην ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ο Κωνσταντίνος Λαγουδάκης ο οποίος προήχθη στον βαθμό του Αντιστρατήγου κατά τις πρόσφατες κρίσεις και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι η πρώτη φωτογραφία με τον καινούριο βαθμό ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιογραφικό του Ρεθεμνιώτη αξιωματικού.

Το βιογραφικό του όπως αναρτήθηκε στο σάιτ της Ελληνικής Αστυνομίας:

Ο Κωνσταντίνος Λαγουδάκης κατάγεται από τις Καρίνες του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και γεννήθηκε το 1958.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1983 και αποφοίτησε από την σχολή Αξιωματικών το έτος 1990.

Έχει υπηρετήσει σε μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για τουλάχιστον είκοσι τέσσερα (24) έτη, ενώ επί μια δεκαετία διετέλεσε εκπαιδευτής των νεοεισερχομένων Αστυνομικών στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου σε θέματα Ναρκωτικών, Τεχνικών και Τακτικής Προανάκρισης, Αυτοάμυνας, Οπλοτεχνικής και Αυτοπροστασίας.

Επιπλέον, επιλέχθηκε να στελεχώσει την πρότυπη ομάδα της Ειδικής Αστυνομικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (ΕΙΔ.ΑΣ.Υ.Δ.Ε.) Κρήτης και αργότερα, να διοικήσει το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου που συμμετείχε σε επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στην περιοχή Ζωνιανών Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

Το 2004 κατά τη διοργάνωση των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα διατέθηκε επικεφαλής ασφαλείας ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην βορειοδυτική Αττική. Έπειτα, από τον Αύγουστο του 2006 τοποθετείται συνεχώς σε θέσεις Διοίκησης, ενώ επί θητείας του στο Τμήμα Ασφαλείας Περάματος Μυλοποτάμου και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου εξιχνιάστηκαν πλήθος ποινικών υποθέσεων.

Με το βαθμό του Ταξιάρχου το 2014 τέθηκε επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και το 2016 τοποθετήθηκε ως Διευθυντής όλων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Τον Ιανουάριο του 2017 προήχθη κατ’ εκλογήν στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία του απονεμήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία για την αστυνομική του δράση και την πολυετή προσφορά του έπαινοι, ηθικές αμοιβές και έχει παρασημοφορηθεί με όλα τα προβλεπόμενα μετάλλια του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι απόφοιτος των Ακαδημιών της πρώην Χωροφυλακής (Σχολή Ενωμοταρχών & Αρχιφυλάκων) και της Ελληνικής Αστυνομίας (Σχολή Αξιωματικών/Τμήμα Υπαστυνόμων).

Αποφοίτησε ευδόκιμα από την εκπαίδευση του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συμμετείχε με επιτυχία σε επιμορφωτικά σεμινάρια με θέματα Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας και Οργανωμένου Εγκλήματος, Ασφάλειας Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, Μετανάστευσης, Σχολείο υποστήριξης Λήψης αποφάσεων και Συστημάτων περιστρεφόμενων Στόχων, Διαχείρισης Κρίσιμων και Έκτακτων Περιστατικών και εξακολουθεί να συμμετέχει σε διάφορες ημερίδες, διαλέξεις και συνέδρια.

Παράλληλα, με τις επαγγελματικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις εκλέχθηκε στο Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου και εκπρόσωπος των Αξιωματικών Κρήτης στο συμβούλιο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Από την θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης οργάνωσε και περάτωσε με επιτυχία πλήθος αστυνομικών επιχειρήσεων, συλλήψεων και εξιχνιάσεων σοβαρών ποινικών αδικημάτων, τα οποία απασχόλησαν τη διεθνή κοινή γνώμη.