Η ταξιδιωτική οδηγία του Διοικητή της Αμερικανικής Βάσης της Σούδας λόγω κορονοϊού

Έπειτα από την ανακοίνωση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, ο Διοικητής της Αμερικανικής Βάσης της Σούδας, Ryan Tewell, με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω των social media απαγόρευσε σε τα μέλη της υπηρεσίας των Η.Π.Α. και τους εργαζόμενους να ταξιδέψουν μέχρι νεοτέρας στο Ηράκλειο, αλλά και εκτός Κρήτης

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση στο Facebook της Αμερικάνικης Βάσης:

Μέχρι τώρα έχετε ακούσει πιθανώς τα χθεσινοβραδινά νέα, με τις ελληνικές Αρχές να επιβεβαιώνουν το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στο Ηράκλειο της Κρήτης και ότι ο Υπουργός Άμυνας εξέδωσε ήδη ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Τι σημαίνει αυτό για τη Βάση της Σούδας;

Το πιο σημαντικό είναι η φροντίδα και η ευημερία των μελών της υπηρεσίας της Βάσης, των οικογενειών, των αμάχων των ΗΠΑ και των τοπικών υπαλλήλων ως πρώτη μου προτεραιότητα. Θα ακολουθήσουμε όλες τις οδηγίες του Υπουργού Άμυνας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθώς και τις οδηγίες από τα στελέχη των Υπηρεσιών Υγείας της Ελλάδας.

Άμεσα εφαρμόζονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας και με την εξουσία μου, σύμφωνα με τους Κανονισμούς του Ναυτικού των Η.Π.Α., έχω εφαρμόσει τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσω ότι η Βάση της Σούδας δεν θα πληγεί από τον κοροναϊό.

Μέχρι νεωτέρας:

– Όλα τα μέλη της υπηρεσίας των Η.Π.Α.και οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν στο Ηράκλειο.
– Όλα τα μέλη της υπηρεσίας των Η.Π.Α. και οι υπάλληλοι δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν εκτός της Κρήτης.

– Ζητώ από τα μέλη των οικογενειών και τους τοπικούς υπαλλήλους να περιορίσουν το ταξίδι τους.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Παραμείνετε ήρεμοι και υπομονετικοί. Θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη της κατάστασης. Συνεχίστε να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις μέσω των μηνυμάτων Athoc, των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και της σελίδας στο Facebook”