Του είπε ότι θα έκοβαν τα πόδια του παιδιού του και…τσέπωσε 200 ευρώ

Τρομοκρατημένη είναι μια γειτονιά στην περιοχή του Πόρου, μετά από την εξαπάτηση ενός ηλικιωμένου άνδρα από έναν άγνωστο που…υποδύθηκε το συγγενή του, αρπάζοντας του 200 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σύζυγο του θύματος, όλα έγιναν χθες, μόλις ο άνδρας της κατέβηκε από το σπίτι. Την ώρα που πήγαινε να μπει στο αμάξι τον πλησίασε ένας καλοντυμένος κύριος και άρχισε να του εκμαιεύει πληροφορίες, πείθοντας τον μάλιστα ότι είναι ανιψιος της γυναίκας του και πως το παιδί του είναι βαριά άρρωστο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Μάλιστα του είπε ότι έπρεπε να μαζέψει ένα ποσό για να ταξιδέψει ως την Αγγλία, καθώς κινδύνευε το παιδί του να χάσει τα πόδια του!

Ο παραμυθιασμένος ηλικιωμένος, έδωσε τότε 200 ευρώ, στον άγνωστο άνδρα, που απομακρύνθηκε σαν…κύριος. Λίγη ώρα αργότερα όμως επέστρεψε με ένα ακόμη άτομο, οι οποιοι αρχισαν να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το που μένει ακριβώς ο ηλικιωμένος, με τη δικαιολογία ότι πρέπει να του κάνουν μια δουλειά.

Ευτυχώς που η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, στο οποίο μπήκαν μέσα και απηύθυναν τις ερωτήσεις, τους αντιλήφθηκε και δεν είπε το παραμικρό.

Εκείνοι πριν αποχωρήσουν, πήγαν στο… περίπου και χτύπησαν ένα κουδούνι, ελπίζοντας να μάθουν ποιο ήταν το διαμέρισμα. Τελικά έφυγαν από τη γειτονιά με ένα λευκό αυτοκίνητο.

Το θύμα, αφού διαπίστωσε την απάτη, κάλεσε την Αστυνομία. Περιπολικό έφτασε στο σημείο, με τους αστυνομικούς να δείχνουν και φωτογραφίες υπόπτων. Το θύμα αλλά και η ιδιοκτήρια του καταστήματος αναγνώρισαν τους δράστες, με τον έναν, όπως διαπιστώθηκε να είναι σεσημασμένος διαρρήκτης!
Το θέμα είναι πως τώρα η συγκεκριμένη γειτονιά είναι τρομοκρατημένη, καθώς όλοι φοβούνται μήπως έχουν μπει στο στόχαστρο των ατόμων αυτών. «Εδώ μένουν πολλοί ηλικιωμένοι και άνθρωποι που είναι μόνοι τους. Είναι λογικό να φοβούνται», αναφέρει πολίτης που μένει στην εν λόγω γειτονιά, χαρακτηριστικά.