Θα καθαριστεί επιτέλους ο “φονικός” Γεροπόταμος

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, στις 22, 23 και 24 Οκτωβρίου αντίστοιχα αναμένεται να υπογράφουν συνολικά τρεις εργολαβίες προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Όπως τόνισε ο κ. Συριγωνάκης, παράλληλα προχωρούν μια σειρά από εργολαβίες σε διαφορά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, μεταξύ των οποίων σε Αναποδάρη, Βιάννο, Δέρματο και Δρακουλιάρη. Ειδικότερα για τον Γεροπόταμο όπου υπήρξαν τέσσερις ανθρώπινες απώλειες τον Φεβρουάριο, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως τη Δευτέρα θα βρίσκεται στην περιοχή το μηχάνημα της Περιφέρειας για τον καθαρισμό του για όσο διάστημα χρειαστεί. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα αφού πλέον του καθαρισμού υπάρχουν και επιχωματώσεις.

Ο κ. Συριγωνάκης αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη εξέλιξη Διεθνούς Διαγωνισμού ύψους 4,8 εκατομμυρίων ευρώ για την Πολιτική Προστασία, καθώς και σε μία ακόμα εργολαβία ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, για τον Γιόφυρο για την οποία έχουν καταθέσει ήδη προτάσεις 12 γραφεία και οι οποίες βρίσκονται στη φάση της επεξεργασίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τονίστηκε πως οι περυσινές καταστροφές ήταν πρωτοφανείς και στην περίπτωση που επαναληφθούν στην ίδια ένταση και για το ίδιο διάστημα, θα είναι σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστούν καθολικά και χωρίς κανένα πρόβλημα.