“Θετικό”το Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης για την διάθεση της σταφίδας στα σχολεία ως υπερτροφή

Την σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Παιδείας, χρειάζεται πλέον ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης, μετά το πράσινο φως του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την δωρεάν διάθεση της σταφίδας στα σχολεία ως σούπερ τροφή, όπως ανέφερε στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη.

H Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης κι ο πρόεδρος της ο κ. Ιερωνυμάκης, κατέθεσαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πρόταση για δωρεάν διανομή σταφίδας στους μαθητές. Όπως επισημαίνει ο κ. Ιερωνυμάκης: “κατέθεσα την συγκεκριμένη πρόταση στο Υπουργείο και συζήτησα με τον Γενικό Γραμματέα τον κ. Στρατάκο που φάνηκε να συμφωνεί, ωστόσο για να προχωρήσει περαιτέρω η όλη ιδέα χρειάζεται κι η σύμφωνη γνώμη της κ. Κεραμέως ως Υπουργού Παιδείας. “

Από την σημερινή συνάντηση του Πρίαμου Ιερωνυμάκη με το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Στρατάκο, στον οποίο κρατούσε Κρητική σταφίδα για να στηρίξει την πρότασή του

Μεταξύ άλλων ο κ. Ιερωνυμάκης στις επαφές που είχε στην Αθήνα, έθεσε τα θέματα της ένταξης των εργατών γης στο πρόγραμμα «Συν-εργασία». Ζήτησε, δηλαδή, την επιδότηση της εργασίας” και “όχι της ανεργίας”, με την οποία οι παραγωγοί και ο ΟΑΕΔ θα μοιράζονται το μεροκάματο, δίνοντας κίνητρο εργασίας στους νέους ανθρώπους.

Αποφασισμένος να βρει λύση στο θέμα της οικονομικής ενημέρωσης από το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΟΣΟΕ, που έχει ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό, είναι ο κ. Ιερωνωμάκης, που σήμερα αναμένεται να έχει επαφές μέσα στη μέρα.