Θετικό στον κορονοϊό το παιδί της 38χρονης-Δευτέρα και Τρίτη πήγε κανονικά στο σχολείο

Το παιδί της 38χρονης πήγε την Δευτέρα και την Τρίτη κανονικά στο σχολείο. Την Τετάρτη δεν πήγε και σήμερα το σχολείο είναι κλειστό και αυτή την ώρα ξεκινάει απολύμανση.


Ο κορονοϊός χτύπησε για δεύτερη φορά στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα μέλος της οικογένειας της 38χρονης που ήταν το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. Η 38χρονη επιχειρηματίας βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μετά από ταξίδι που είχε κάνει στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε και άλλο μέλος της οικογένειάς της. Πρόκειται για το παιδί της 38χρονης το οποίο πήγε κανονικά την Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο του αλλά δεν πήγε την Τετάρτη. Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση. Το παιδί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα.

Το συγκεκριμένο σχολείο το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης είναι σήμερα κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους όπως αναφέρθηκε στην σχετική ανακοίνωση.

Ξεκίνησε η απολύμανση του σχολείου

Ο Διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Μπίντας μιλώντας στο newsit.gr είπε: «Έχω ζητήσει από χθες το βράδυ από το περιφερειακό διευθυντή και την διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνει το σχολείο κλειστό σήμερα. Ενημερώθηκαν όλοι με αποτέλεσμα να μην έρθουν τα παιδιά σήμερα για μάθημα αλλά ούτε και οι καθηγητές. Μόνο εγώ ήρθα για τις σχετικές ανακοινώσεις. Επικοινώνησα με την δημαρχεία παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να ξεκινήσει άμεσα απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου. Συνεργείο περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή να έρθει να απολυμάνει. Για περισσότερα αν δηλαδή χρειαστεί το σχολείο και αύριο να παραμείνει κλειστό περιμένουμε εντολές».

Η 38χρονη επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από το Μιλάνο όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικές της υποχρεώσεις και από την Δευτέρα άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που έμοιαζαν με τον κορονοϊό.