Ιεράπετρα: Νέα κλοπή σε θερμοκήπιο – Σχεδόν ένας τόνος κηπευτικών έκανε «φτερά»

Νέο περιστατικό κλοπής σε θερμοκήπιο στο Στόμιο Ιεράπετρας

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας 35χρονος αγρότης, ο οποίος πήγε ξημερώματα της παραμονής των Χριστουγέννων στο θερμοκήπιό του και διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν εισέλθει στο θερμοκήπιο, σκίζοντας την πλαστική κάλυψη – από τη μια πλευρά – της καλλιέργειάς του και κλέβοντας μεγάλη ποσότητα κηπευτικών.

Οι άγνωστοι εισήλθαν στο θερμοκήπιο του νεαρού αγρότη κατά τις νυχτερινές ώρες της 23ης Δεκεμβρίου, που είχε Πανσέληνο, είχαν μαζέψει από την καλλιέργεια μίνι αγγουριού και μελιτζάνας, γύρω στα 500 με 1.000 κιλά κηπευτικών και έπειτα έγιναν… άφαντοι!

Ο 35χρονος άμεσα μετέβη στο Τμήμα Ασφάλειας της Ιεράπετρας, προκειμένου να καταγγείλει το γεγονός. Εκεί, όμως, ενημερώθηκε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε κλοπές αγροτικών προϊόντων, με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί προς τη Δασική Υπηρεσία, στην οποία ανήκει – πλέον – η αρμοδιότητα της αγροφυλακής, όπου και κατήγγειλε, τελικά, το περιστατικό, λίγες ώρες αργότερα.

Σκέφτονται να πάρουν το νόμο στα χέρια τους

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε πολλά άλλα παρόμοια περιστατικά που έχουν σημειωθεί και φέτος στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, με τους αδίστακτους κλέφτες των κηπευτικών να μην έχουν ακόμη εντοπιστεί και να συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι.

Οι ανυποψίαστοι αγρότες δηλώνουν ανυπεράσπιστοι, αλλά αποφασισμένοι πως εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Επειδή όλα τα κρούσματα έχουν σημειωθεί νύχτες με Πανσέληνο, τα επόμενα βράδια με Πανσέληνο, οι αγρότες σκέφτονται να κάνουν περιπολίες, προκειμένου να προστατεύσουν την περιουσία τους.