Ισπανία: Το lockdown επέστρεψε λόγω κορονοϊού – Περιορισμοί σε 210.000 κατοίκους

AP Photo/Emilio Morenatti
Η Ισπανία έχει καταγράψει 205.545 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού και 28.385 θανάτους, γεγονός που την καθιστά μια από τις περισσότερο πληγείσες από την πανδημία χώρες στην Ευρώπη

Περιορισμούς μετακινήσεων σε περισσότερους από 200.000 κατοίκους επέβαλε το Σάββατο η Καταλονία, η βορειοανατολική αυτή περιοχή της Ισπανίας, έπειτα από την εμφάνιση πολλών νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι κάτοικοι της περιφέρειας Σεγριά, η οποία περιλαμβάνει την πόλη Λέριδα, απαγορεύεται να φύγουν από την περιοχή από τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, αλλά δεν θα περιοριστούν πλήρως στα σπίτια τους όπως συνέβη με το αρχικό, αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε σε όλη την χώρα τον Μάρτιο. «Αποφασίσαμε να περιορίσουμε την Σεγριά εξαιτίας των στοιχείων που επιβεβαιώνουν μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας, Κιμ Τόρα.

Το υπουργείο Υγείας της Καταλονίας ανακοίνωσε την Παρασκευή, 3 Ιουλίου, ότι στη Λέριδα υπάρχουν 3.706 κρούσματα ενώ μια ημέρα νωρίτερα τα κρούσματα ανέρχονταν σε 3.551. Οι μετακινήσεις για μετάβαση στην εργασία θα επιτρέπονται, αλλά από την Τρίτη οι εργαζόμενοι που θα μεταβαίνουν ή θα φεύγουν από την περιοχή θα πρέπει να παρουσιάζουν βεβαίωση του εργοδότη τους. Η Ισπανία έχει καταγράψει 205.545 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού και 28.385 θανάτους, γεγονός που την καθιστά μια από τις περισσότερο πληγείσες από την πανδημία χώρες στην Ευρώπη.

Έπειτα από την επιβολή ενός αυστηρού lockdown στις 14 Μαρτίου, η κυβέρνηση ήρε σταδιακά τους περιορισμούς στη βάση ενός σχεδίου πολλών φάσεων από τις αρχές Μαΐου.