Κάλυψε τα πρώτα σπίτια η στάθμη του νερού στο Φράγμα Αποσελέμη!

Περίπου 8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού υπολογίζεται πως έχουν συγκεντρωθεί στο Φράγμα Αποσελέμη μετά και τις πρόσφατες βροχοπτώσεις με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει με σταθερούς ρυθμούς.

Όπως βλέπετε και στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, η στάθμη του νερού έχει άηδη καλύψει τα πρώτα σπίτια στο Σφενδύλλι.

Η ροή του νερού από το Οροπέδιο Λασιθίου έχει μειωθεί αισθητά. Έτσι βρήκε την ευκαιρία η κατασκευάστρια εταιρεία να ενισχύσει το σημείο που εκβάλουν τα νερά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή διαχείριση υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βασίλη Μαμαγκάκη 5 εκ κυβικά εισήλθαν στον ταμιευτήρα από τις 10 Ιανουαρίου και μετά, με τη βοήθεια των πλημμυρικών υδάτων του Οροπεδίου και η ροή συνεχίζεται για να ενισχυθεί περαιτέρω το Φράγμα…

Είναι χαρακτηριστικό, όπως υπογράμμισε ο κ. Μαμαγκάκης, ότι η ποσότητα του νερού, καθημερινά, φθάνει τις 600 έως 800 χιλιάδες κυβικά, όμως από εδώ και πέρα η ροή θα μειωθεί κάπως αλλά εκτιμάται ότι θα είναι σταθερή και θα ενισχυθεί εκ νέου με τις βροχοπτώσεις των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου που παραδοσιακά στην Κρήτη έχουμε βροχές…

***Σημερινές φωτογραφίες από το Φράγμα Αποσελέμη και τα έργα της εταιρείας.