Καιρός: Επιστρέφει η άνοιξη σήμερα Μεγάλη Τετάρτη στην Κρήτη

Αίθριος καιρός και καλές θερμοκρασίες αναμένονται σήμερα Μεγάλη Τετάρτη στην Κρήτη – Αναλυτική πρόγνωση


Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου στην Κρήτη, με πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στο Ηράκλειο την Μεγάλη Τετάρτη σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα ισχύσουν και στην Άνω Βιάννο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένοι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι 2 Μποφόρ, ενώ νωρίς το μεσημέρι θα στραφούν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στο Ρέθυμνο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια Ρεθύμνου αναμένεται ηλιοφάνεια, μέχρι και νωρίς το απόγευμα, όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η ορατότητα τη νύχτα αναμένεται περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Αργά το απόγευμα θα στραφούν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καθαρός από σύννεφα θα είναι ο ουρανός στα Χανιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί. Από το μεσημέρι θα στραφούν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά Χανίων αναμένεται ηλιοφάνεια, μέχρι και νωρίς το μεσημέρι, όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η ορατότητα τη νύχτα αναμένεται περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Στη δυτική και βόρεια χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως δυτικά και βόρεια, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 15 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία – Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά έως 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.