Καιρός : Μίνι καύσωνα… συνέχεια – «Καμίνι» και την Παρασκευή η χώρα

Αφόρητη ήταν για μια ακόμα μέρα η ζέστη στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, με το θερμόμετρο να βρίσκεται στα ύψη.

Η μέγιστη θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo, καταγράφηκε στη Σπάρτη, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Εντός Αθήνας, στην Καλλιθέα καταγράφηκαν 37,8 βαθμοί, ενώ η ίδια μέγιστη θερμοκρασία παρατηρήθηκε και στη γειτονική Σαλαμίνα.

Επιμένει ο μίνι καύσωνας

Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή, τόσο στις νησιωτικές όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, λαμπερός ήλιος και σχεδόν αίθριος ουρανός.

Στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, το δεύτερο μισό της ημέρας θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις και ίσως δώσουν τοπικές μπόρες ασθενούς εντάσεως.

Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασία με τα προηγούμενα 24ωρα, με τον καύσωνα να συνεχίζεται ως την Κυριακή (5/7).

Στην περιοχή της Αττικής πρέπει να περιμένουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, με θερμοκρασία από 24 ως τους 36-37 βαθμούς.

Στην συμπρωτεύουσα αναμένονται κάποιες αραιές νεφώσεις που πέριξ της πόλεως θα δώσουν κάποιες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία από 23 ως και 34-35 βαθμούς.

 

Ραγδαία αλλαγή του καιρού την Κυριακή

Ωστόσο από το βράδυ της Κυριακής και μετά ο καιρός θα αλλάξει, με βροχές και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, θα σημειωθούν μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι της Κυριακής και έπειτα, στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα μειωθεί κατά τρεις με τέσσερις μονάδες.

«Καμίνι» και σήμερα η χώρα

Ο μίνι καύσωνας έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές.

Οι 8 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες που κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.