Καιρός- Μαρουσάκης: Ραγδαία επιδείνωση σήμερα – Επιστρέφει η καλοκαιρία από την Πέμπτη

Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, εφιστά την προσοχή των πολιτών για σήμερα, Τρίτη, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κακοκαιρία – εξπρές, που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες τοπικές βροχές αλλά και τις καταιγίδες. Ωστόσο, από την Πέμπτη οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν, με τη θερμοκρασία να «σκαρφαλώνει» σε ορισμένες περιοχές έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, για σήμερα, Τρίτη 2 Νοεμβρίου αναμένεται «ένας καιρός τύπου Π καθώς τα φαινόμενα θα κατανέμονται στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο όπου περιμένουμε βροχές και καταιγίδες. Αντίθετα στο εσωτερικό αυτού του γράμματος ο καιρός θα είναι άστατος αλλά με πολύ πιο λίγα φαινόμενα».

Παράλληλα ζήτησε προσοχή προς τα δυτικά όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα με το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας που αρχίζει και μετατοπίζεται προς τα βορειοανατολικά και θα απασχολήσει αρκετές περιοχές δίνοντας βροχές και τοπικές καταιγίδες.

«Τα φαινόμενα θα εστιάζονται στον δυτικό ηπειρωτικό κορμό το Αγρίνιο, την Πάτρα, τον Πύργο, τα Ιωάννινα, την Άρτα, το Μεσολόγγι. Στη συνέχεια θα επηρεαστεί η κεντρική Μακεδονία και στο τέλος της ημέρας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου» υπογράμμισε ο ίδιος.

Καιρός: Το «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου»

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος θα είναι σήμερα ο καιρός αλλά από αύριο, Τετάρτη, θα έρθει το «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τα επόμενα 24ωρα έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τον Κλεάρχο Μαρουσάκη.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «από την περιοχή της Βόρειας Αφρικής ξεχύνονται αρκετά θερμές αέριες μάζες ακόμα και αφρικανική σκόνη με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας από την Πέμπτη ειδικά σε κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά το βράδυ θα έχουμε ψύχρα και σχετική υγρασία».