Καιρός: Μικρή γεύση άνοιξης σήμερα στην Κρήτη πριν από τον νέο χιονιά

Νέα μεταβολή του καιρού με βροχές και χιονοπτώσεις από σήμερα Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Μαρτίου – Νέα πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή 18 Μαρτίου – Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη


Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός, σύμφωνα με τις προγνώσεις, η οποία οφείλεται σε ψυχρές αέριες μάζες που θα προσεγγίσουν την χώρα από βορειοανατολικά. Η μεταβολή αυτή αναμένεται σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου, ωστόσο η Κρήτη δεν θα επηρεαστεί άμεσα.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχοπτώσεις και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Πέμπτη, και την  Παρασκευή. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά την Παρασκευή, υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι ακόμη και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση που θα γίνει αισθητή από την Παρασκευή. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο η μέγιστη τιμή της δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ακόμη και στις νησιωτικές περιοχές. Στο σχετικό βίντεο παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1500 μέτρων, επίπεδο που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη ατμόσφαιρα. Με γαλάζιες αποχρώσεις φαίνονται οι ψυχρότερες και με κόκκινες αποχρώσεις οι θερμότερες αέριες μάζες.