Και δεύτερος αντιδήμαρχος θετικός στον κορωνοϊό – Κλειστό το Δημαρχείο Φαιστού

Κλειστός για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου ο Δήμος Φαιστού, μετά τα  κρούσματα κορωνοιού που καταγράφηκαν στην περιοχή. Πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που έφτασε πριν από 20 ημέρες στο χωριό της Μεσαράς και βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊο, αλλά και ενός εκ των αντιδημάρχων του Δήμου Φαιστού. Μετά την ιχνηλάτιση των επαφών τους αλλά και τα τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί δημοτικοί παράγοντες εντοπίστηκε και δεύτερος αντιδήμαρχος θετικός στον ιό.

Και οι δύο δημοτικοί παράγοντες είναι με ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό.

Με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη και για προληπτικούς λόγους επίσης, το δημαρχείο Φαιστού έχει ήδη απολυμανθεί από την Παρασκευή.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με το οποίο βρίσκεται σε διαρκείς επαφές ο Δήμος και ακολουθεί το τυπικό πρωτόκολλο ασφάλειας, όπως έχει εφαρμοστεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος έχει ήδη υποβληθεί σε τεστ το οποίο και ήταν αρνητικό, ενώ περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι έχουν μεταβεί σε Βενιζέλειο και ΠαΓΝΗ προκειμένου να κάνουν το τεστ

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένονται σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αν και προς το παρών τονίζεται ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος άμεσης ανησυχίας, δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών.
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, επισημαίνει προς όλους τους δημότες κι επισκέπτες την ατομική ευθύνη του καθένα.

«Είναι γεγονός πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και τονίζει:
«Γι’ αυτό και οφείλουμε να δείξουμε την απαιτούμενη υπευθυνότητα προκειμένου να απολαύσουμε το υπόλοιπο του καλοκαιριού υγιείς. Έχουμε χρέος λοιπόν να αφυπνιστούμε και να κατανοήσουμε όλοι πως η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, είναι υποχρέωση όλων. Προσέχουμε, πλένουμε καλά τα χέρια μας, τηρούμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα. Με τρεις απλές κινήσεις μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Με την ευθύνη όλων μπορούμε να τον νικήσουμε»
.

Αίτημα για να μπει σε καραντίνα χωριό της Μεσαράς

Εν τω μεταξύ, όπως είχε αναφέρει το cretapost, αίτημα για να μπει σε καραντίνα χωριό της Μεσαράς στο οποίο υπάρχει φόβος διασποράς του κορωνοϊού, απέστειλε το Σάββατο, στην Πολιτική Προστασία ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.

«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε, προχωρώντας σε απολυμάνσεις σε όλο τον οικισμό και στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ ο ιερέας του χωριού απολύμανε την εκκλησία».

Ο κ. Νικολιδάκης είπε επίσης πως ίσως θα έπρεπε να μπει το χωριό σε καραντίνα: «Δεν αρκεί μόνο η ιχνηλάτηση των επαφών τους, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ίσως θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα όλο το χωριό. Είναι κρίμα, τόση προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει στη Μεσαρά να πηγαίνει στράφι και υπάρχει φόβος πως ο ιός μπορεί να «χτυπήσει» την πεδιάδα», κατέληξε ο Δήμαρχος.