Κακοκαιρία Ελπίδα: Την Παρασκευή οι χιονοπτώσεις – Σε δύο φάσεις το κύμα ψύχους

Επιδείνωση του καιρού με χιόνια INTIME

Από την Παρασκευή ξεκινάνε οι χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές. Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες.


Αέριες μάζες πολικής προέλευσης σε δύο κύματα θα προκαλέσουν έντονο κύμα ψύχους στη χώρα μας. Από την Παρασκευή το απόγευμα ξεκινάνε οι χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ από τις βραδινές ώρες τοπικά στα βόρεια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Το Σάββατο στα βόρεια τα χιόνια θα κρατήσουν μέχρι το απόγευμα, ενώ αντίθετα στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα, στα ανατολικά να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Την Κυριακή στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι βελτιωμένος ενω στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο, και χιονοπτώσεις παροδικά πιο πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά.

Ενα δεύτερο κύμα, με βορειοανατολικό ρεύμα θα φέρει αέριες μάζες από τη Ρωσία και θα μας επηρεάσει από Δευτέρα απόγευμα μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη με εντονότερο ψύχος και χιόνια.

Δείτε την πλήρη κίνηση των ψυχρών αερίων μαζών: