Καμαρώτος σε πλοίο το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Ρέθυμνο

Ο 48χρονος τις προηγούμενες ημέρες είχε πυρετό και συμπτώματα και είχε παραμείνει στο σπίτι. Ωστόσο, τα συμπτώματα επέμειναν, ο 48χρονος ανέβασε πυρετό και η κατάσταση εξελίχθηκε σε πνευμονία, με αποτέλεσμα σήμερα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για έναν 48χρονο από το χωριό Κούφη του Δυτικού Ρεθύμνου, ο οποίος, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δούλευε ως καμαρώτος σε πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Χανιά και εκτιμάται πως ο ιός έχει “μεταφερθεί” από την Αθήνα.

Το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε πριν λίγες ώρες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ο 48χρονος τις προηγούμενες ημέρες είχε πυρετό και συμπτώματα και είχε παραμείνει στο σπίτι. Ωστόσο, τα συμπτώματα επέμειναν, ο 48χρονος ανέβασε πυρετό και η κατάσταση εξελίχθηκε σε πνευμονία, με αποτέλεσμα σήμερα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου απομονώθηκε αμέσως στην ειδική πτέρυγα που έχει διαμορφωθεί για τον κορωνοϊό.
Οι εξετάσεις που του έγιναν έδειξαν πως ο 48χρονος είναι θετικός στον ιό Covid-19. Το θετικό είναι πως ο ασθενής παραμένει για νοσηλεία στην ειδική πτέρυγα σε καλή κατάσταση.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αναλάβουν την διαδικασία της ιχνηλάτησης, ώστε να διαπιστωθεί, εάν είναι δυνατόν, πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος κόλλησε τον ιό, αλλά και οι επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα στην τοπική κοινωνία.