Κατάλευκα και παγωμένα τ’ Ανώγεια με θερμοκρασίες υπό το μηδέν

Ονειρικές εικόνες από την πανέμορφη κωμόπολη

Νέος χιονιάς άφησε πίσω του λευκά τοπία και ένα παχύ πέπλο χιονιού στ’Ανώγεια.  Το πρωί της Τετάρτης οι Ανωγειανοί ξύπνησαν αντικρίζοντας το χιόνι που είχε φτάσει σε ύψος 10 περίπου εκατοστών ενώ η θερμοκρασία έπεσε στους -1 βαθμούς Κελσίου.

Τις όμορφες εικόνες απαθανάτισε η Ελευθερία Χόνδρου Φρύσαλη:

Όσοι είχαν την πολυτέλεια να μην βγουν από τα σπίτια, απόλαυσαν τη ζεστασιά δίπλα σε σόμπα και τζάκια αφού η παγωνιά είναι κάτι παραπάνω από αισθητή και ο αέρας που φυσάει ψυχρός.

Η φύση για μια ακόμη φορά «ζωγραφίζει» με κύριο χρώμα το απόλυτο λευκό που έχει καλύψει δέντρα, δρόμους, αυτοκίνητα και σπίτια. Όλο μοιάζουν βγαλμένα από ένα παραμυθένιο σκηνικό και εικόνες που κυριαρχούν ειδυλλιακές, αν και όσοι προσεγγίζουν τον ορεινό δήμο θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ανωγείων Μανώλη Καλλέργη που μίλησε στο neakriti.gr: « δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα απλά το κρύο είναι πολύ έντονο και χιονίζει. Τα μηχανήματα του δήμου δουλεύουν ακατάπαυστα για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Τα 4x4 κινούνται κανονικά αλλά τα υπόλοιπα ΙΧ καλό θα ήταν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες για να μην υπάρξουν απρόοπτα. Για σήμερα και την Πέμπτη θα πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις».

Τα σχολεία παρέμειναν την Τετάρτη κλειστά στο δήμο Ανωγείων και το πιθανότερο είναι και την Πέμπτη να μην λειτουργήσουν ωστόσο το βράδυ θα ληφθούν αποφάσεις.

 

 (Φωτογραφίες: Βασίλης Σμπώκος)