ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ: Γαμήλια γλέντια με υπεράριθμους καλεσμένους;

Σοβαρά προβλήματα για ταβέρνες και μαγαζιά που ανοίγουν παρά τις απαγορεύσεις

Τύμπανα … πολέμου ηχούν στην διασκέδαση στην Κρήτη, με φόντο τους γάμους και τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Οι καταστάσεις μοιάζουν να έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ενώ οι υποψήφιοι γαμπροί και νύφες, αναζητούν εναλλακτικές για να μπορέσουν να ζήσουν, έστω και κάτω από ένα καθεστώς φόβου και ανασφάλειας τη δεξίωση του γάμου τους.

Σε αυτή τη λογική, υπάρχουν όπως καταγγέλλεται από επαγγελματίες του χώρου, αρκετοί πρόθυμοι ιδιοκτήτες μικρότερων κέντρων ή ταβερνών που έχοντας μια επιχείρηση σε μια απομακρυσμένη περιοχή, ή σε περιοχή εκτός ορίων ελέγχου, δέχονται να αναλάβουν το δύσκολο έργο διεξαγωγής της εκδήλωσης, με περισσότερα άτομα από το προβλεπόμενο, με μουσική και όλες τις «ανέσεις» που θα ήθελε ένα ζευγάρι.

Οι καταστάσεις δεν είναι πρωτόγνωρες, καθώς συζητείται έντονα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας το γεγονός πως σε κάθε δήμο σχεδόν, αλλά και σε πολλές περιοχές, υπάρχουν οι πρόθυμοι επιχειρηματίες που εξυπηρετούν καταστάσεις, οι οποίοι είναι γνωστοί σε ζευγάρια και οικογένειες που τους προσεγγίζουν. Μέχρι τώρα μάλιστα, υπήρχε μια άτυπη ανοχή από τους επαγγελματίες κέντρων εκδηλώσεων, οι οποίοι δεν ήθελαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά, περιμένοντας τις απαντήσεις της κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων.

Όσο όμως οι ημέρες προχωρούν κι όσο δεν δίνονται απαντήσεις από επίσημα χείλη σε σχέση με τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, τόσο οι καταστάσεις γίνονται οριακές, ενώ αρχίζουν να ξεφεύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» μάλιστα, υπάρχουν επαγγελματίες που είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε σχετικές καταγγελίες, εφόσον τα φαινόμενα επαναληφθούν, ενώ τονίζουν πως θα απαιτήσουν από τις αρμόδιες Αρχές να πραγματοποιήσουν στοχευμένους ελέγχους για να σταματήσει η λειτουργία αυτών κέντρων και η εξυπηρέτηση κοινωνικών εκδηλώσεων.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό, πως όσοι αποφασίζουν να κάνουν κάτι τέτοιο δεν μεταθέτουν την ευθύνη μόνο στον επιχειρηματία που τους δέχεται, αλλά έχουν και οι ίδιοι τεράστια ευθύνη απ’ όλες τις απόψεις» αναφέρει χαρακτηριστικά επιχειρηματίας της αγοράς, που διαπιστώνει πως ενώ παραμένει κλειστός για μήνες, υπάρχουν άλλοι επιχειρηματίες που ακολουθούν διαφορετική οδό και προσέγγιση.

Μια περισσότερο διαλλακτική στάση επιχειρεί να κρατήσει από την πλευρά της η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη Χαλβατζή.

«Κατ’ αρχάς πρέπει να διευκρινίσουμε πως όλοι μας οφείλουμε να ακολουθούμε το νόμο και τις υποδείξεις των ειδικών, διότι η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα» αναφέρει και τονίζει:

«Τη δεδομένη στιγμή, το πρόβλημα μας είναι πως πολλοί επιχειρηματίες παραμένουν κλειστοί στην Κρήτη και πρέπει να δοθούν λύσεις. Εφόσον η κυβέρνηση είχε σκύψει πάνω στα πραγματικά προβλήματα δίνοντας ρεαλιστικές λύσεις, αυτή τη στιγμή όλοι οι επαγγελματίες θα ασχολούνταν με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και με τίποτε περισσότερο. Αναμένουμε όπως έχει πει άλλωστε ο κύριος υπουργός τις σημερινές ανακοινώσεις που ευχόμαστε να δώσουν λύσεις στα προβλήματα».